1.7.10

Evelyn Sepp:11,6 milj korruptsioonikatse kukkus läbi




See, mis tulema peab, tuleb nii kui nii. Ehk küsitav on, kas riik peab ikka kulutama raskel ajal ca 12 miljonit krooni selleks ,et me teaksime, et euro ikkagi tuleb.
Küllap Eesti inimesed näevad seda jaanuaris isegi, et nende 300 kroonisest lastetoetusest on saanud näiteks vähem kui 20-eurone toetus jne...
Aga seevastu on huvitav vaadata ühe pealtnäha süütu loo kajastumist Eesti meedias.


Mõni aeg tagasi kirjutas EPL sellest, kuidas Rahandusministeeriumi poolt korraldatud Euro-kasutuselevõtu teavituskampaania hanke võitis pakkuja, keda juhtis Age Reklaam OÜ.
EPL loos mainiti ära, et tolle firma juhatuses on minister Ligi parteikaaslane Janar Toomessoo ning see, et konkurendid tolle hanke vaidlustasid, kuna võitjaks kuulutatu oli lubanud teha ligi 12 miljonilise pool aastat kestva kampaania 30 000 kroonise töötasu eest.

Tore dumping igatahes.


Samas sai lugeda ,et vaidlustajad, keda juhtis AS Tank Grupp, "kahtlustavad, et hanke võitja on teinud ebarealistliku alapakkumise, lubades viiekuulise kampaania loovkontseptsiooni, meediaplaani ning projektijuhtimist vähem kui 30 000 krooni eest. „Meil on põhjendatud kahtlus, et ainus viis, kuidas taoliste tasudega tööd jätkusuutlikult teostada, on läbi hankija petmise peidetud tasudega,” müristab oma arvamuses näiteks Tanki esindav advokaat Maria Ait, kelle arvutustest tuleb välja, et tema kliendi ja võitja pakkumiste hinnavahe oli mitmeteistkordne."


Ehk siis 3 firma koostöö 6-kuulise ja ca 12 miljonilise kampaania läbiviimisel maksnuks riigile vaid 30 000 krooni.


Pole paha. Ainult, et konkureerivatel firmadel tekkis ilmselt põhjendatud kahtlus, et tegemist on muul viisil varjatud rahastamisega. Kas sellesse on seotud ka Reformierakonna kampaaniameistrid, võib igapüks ise välja uurida...


Igatahes on selle kohta Riigikogus rahandusminister Jürgen Ligi vastamisjärge ootamas ka üks arupärimine. V.t. nr 460 alt.

Nüüd tuli aga siis Konkurentsiameti otsus, et hange ikkagi tühistatakse. Tore on selle sõnastus ning ka kajastus

Postimehe käsitlus sellest ongi äärmiselt huvitav, kuid napp ja mõistagi asja olemust mitte avav, ehk põhjuseid, miks see hange üldse vaidlustati, mille üle käis tegelikult vaidlus ja küllalt põhjendatud kahtlused kerkisid, ei meenutata sõnagi.

On vaid uskumatu sõnadekombinatsioon sellest, kuidas kõik oli hästi, aga igaks juhuks ikkagi tühistati ja kuidas see ei sega mitte midagi tegemast ...

«Vaidlustuskomisjonis ei leidnud kinnitust ükski vaidlustajate etteheide, kuid komisjon otsustas vaidlustajate taotlused siiski rahuldada, viidates protseduurilisele eksimusele hankija otsuse vormistamisel,» ütles eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau pressiteates.


Komisjon asus seisukohale, et kuigi antud riigihanke näol oli tegemist lihtmenetlusega, oleks hankija pidanud vormistama edukaks tunnistamise otsuse haldusaktina.«Hoolimata sellest, milliseks kujuneb vaidlustuse lõpplahendus, viime me eurosõnumite reklaamikampaania kindlasti läbi ettenähtud ajaraamistikus,» märkis Bärenklau."

Kogu lugu.


Ehk võtame selle 12 miljonit krooni riigikassast välja ükskõik kuidas!
Julge hundi rind on ikka rasvane.

Mulle tundub aga, et siin on koht, kuhu normaalses riigis sekkuks kaitsepolitsei või prokuratuur vähemalt, aga meil see vaevalt juhtub ...








2 comments:

Kalle Blomkvist said...
This comment has been removed by the author.
Kalle Blomkvist said...

Kahjuks on liiga vähe informatsiooni riigihanke tingimuste kohta artiklis kõneainet saanud või õigemini on see vajalik info sama olematu, kui roolijoodikul mõistust enne autorooli istumist.

Samuti ei usu ma kaugeltki mitte sellesse, et Age(ing.k. tõlkes) vanus on aastaga nõdrameelseks muutunud ja kulude, tulude arvutamine tahaplaanile jäänud. Rõhutan veelkord, et SELLE VÄHESE informatsiooniga, mis minu kõrvu on jõudnud, saab teha järelduse - hange ei lõhna raha vaid täieliku pasa järgi!

Olgu saatus võimlulolijatele (valitsuses, linnades, valdades) armuline, et nende tehtud valdav osa raha kantimisi ja "erapooletuid" hankeid avalikkuse ette ei jõuaks. Vastasel juhul on tõenäoline, et ristilöömine saab Eestis sama levinuks, kui tripper bordellides.

twitter@meediamuarm