5.2.07

Evelyn Sepp: vaba sissepääs hea tuju terviseklubisse

Foto pärineb EPL-st. Tänud!


Olen käesoleval nädalal Elmari raadio Suu Puhtaks saatekülaline. Virgutan seega esmaspäevast reedeni kella 7.50 paiku hommikusi raadiokuulajaid isiklikku laadi mõtelustega elust ja poliitikast, millest 27 päeva enne valimisi olekski ehk võimatu päris mööda vaadata.
Kuna täna on alles esmaspäev, tasuks energiat ja elurõõmu hoida kogu eelolevaks nädalaks. Seepärast alustakski parem millestki paremast. Näiteks kohalikust Eurovisiooni võidulaulust.

Teeks aga seekord äkki nii, et lepiks algatuseks kokku, et peale võistlust rusikatega ei vehi ja mis sest ninakirtsutamisestki muutuks? Sisuliselt mitte midagi - nina läheks ainult kortsu.

Pole võitnud laulul häda midagi, nagu ka autoritel ja selle esitajal Gerli Padaril. Võiduloo puhul on tegu täiesti arvestatava kohaliku meelelahutusega, mis on eelkõige mõeldud selleks, et inimestel oleks võimalik ilma muusikakooli hariduse või võõrsõnade leksikonita hea tuju retsept endale ise välja kirjutada. Kujutage ette, et selleks pole vaja ei perearsti saatekirja ega isegi Haigekassa lisaeelarvet. Kokkuhoid missugune.

Isegi järjekordi pole, nagu ka streiki.

Nägin päev-paar tagasi kuskil uudisenuppu selle kohta, et nn 5–minutiline energiasäästu üleskutse hoidis kokku samapalju elektrienergiat, kui vajab kogu Viljandi linn.

Kena, see mind inspireeriski. Nii võiks ka alanud nädalal laupäevase lauluvõistluse kritiseerimise arvelt kokku hoida nõnda palju närvienergiat, kui kuluks näiteks 4.märtsini hea tuju hoidmiseks.
Mis me sellest võidaksime? Olenemata sellest, mis juhtub Helsingis Eurovisiooni eelvõistlusel 10.mail või koguni finaalis 12.mail, saaksime me endale vähemalt mõneks ajaks sellised positiivsed minikangelased.

Tegelikult ei teegi ma nüüd enam nalja. Kuigi tänavuse Eurovisiooni Eesti eelvooru võiduloo autor Hendrik Sal-Saller kummutab võrdlust muusikast ja spordist, on neil siiski palju ühist. Nende mõlema mõte on pakkuda elamusi, aidata tõusta tavalistel toredatel inimestel kangelase staatusesse ja tõsta meidki kõrgemale igapäevasest pirinast ja vigade otsimise tuhinast.

Kangelasi vajab aga iga rahvas. Vajab eeskujusid, mis innustaks näiteks väikseid tüdrukuid muusikat õppima, või juhataks väiksed poisid kitarritundi. Ja mis meie sellest siis kaotaksime, kui head asjad nii kergesti võiks juhtuma hakata? Tegelikult mitte midagi!

Võib ka nii öelda, et me vajame elamusi selleks, et need teeks meid paremaks, tervemaks, ja ausamaks eelkõige üksteise suhtes või ka nõudlikumaks iseenda vastu. Ja seda ilma igasuguse välehäbita. Täna võivad kangelasteks olla eurolauljad, veebruari lõpus, Sapporo suusa MM-i päevil seame me end sisse aga telerite ette ja ootame nõudlikult uut verevannet armastatud suusasangaritelt, kelle kohal objektiivselt ehk täna ei olegi taevas nii pilvitu kui tahaks.

Loomulikult on tugitoolist alati kõige lihtsam heliloojat õpetada, suuski määrida või 200 pulsiga mägede ja metsade vahel teadvuskaotuse piiril pingutada.

Sedavõrd, kui me aga suudame anda neile nende võimaluse, toetada neid nii heas kui halvas, anname me selle võimaluse ka tegelikult iseendile – olla natuke suuremad, paremad ja emotsionaalselt paremas toonuses.

Seega - sõlmigem siis hea tuju leping iseendaga – oma sangaritega selleks, et pääseda ka ise ausa võistluse käigus valitud kangelastega samasse ritta!

Ja nii saabki sissepääs sellisesse hea tuju terviseklubisse taskukohaseks absoluutselt igaühele. Sinna pääseb ilma perearsti saatekirjata, selleks ei ole vaja isegi Haigekassa lisaeelarvet. Nagu juba öeldud, kokkuhoid missugune!

Eks ole. Mõeldud – Tehtud!

Ilusat ja hea tujuga nädala algust kõigile!

16 comments:

Rein Kuresoo said...

Sapporo suusa MM-i päevil seame me end sisse aga telerite ette ja ootame nõudlikult uut verevannet armastatud suusasangaritelt, kelle kohal objektiivselt ehk täna ei olegi taevas nii pilvitu kui tahaks.

Milline on partei pealiin? Edgar just hiljuti arvas, et just meie oleme oma ootustega süüdi suusamedalite kaotuses!

Anonymous said...

ma nägin sealt juure ja oja saatest sind seksikate peol.
päris seksikas olid :)))

Manjana said...

Mis laul see Salleril muusikast ja spordist on? Mina tean hoopis, et Salleri 1 tuntumaid laule on jalgpalli (sport) ja kehalise tegevuse omavahelisest paremusjärjestusest. Tegelikult ma lugesingi esimese hooga, et mainitud on toda lugu ja lootsin, et nüüd läheb siin blogis huvitavaks, aga võta näpust.

PS! See Kroonika peo meik app oli pisut liiga hall mu maitse jaoks.

Jubejuss said...

A kellega muidu pärast eurovisiooni tavaliselt poksite? Lengiga vä? Ja miks?

Jubejuss said...

Ma ei tea kuidas tänapäeval, aga meil maal vanasti, siis kui Eurovisiooni veel soome pealt pidi vaatama siis ka eided pärast tagusid teineteist harjavartega nii et kuldhambaid lendas. Mis neil naistel küll viga on ma ei saa aru?

Ray Leinberg said...

kas Gerli Padari žest tähendab "saekaatri kurttumm tööline küsib viis õlut?"

Evelyn Sepp said...

Kohe näha, et klubi on kohal:).
rakamonile - tead, me ei leppinud Edgari kokku, kes meist spordist rohkem teab.
Tema teab kindlasti nii mõndagi Andruse ja Kiku päevavormist, aga eks minulgi on spordis omad huvid.
Seega pead ilmselt valimistulemuse ära ootama, eks siis vaidleme selle pealiini üle edasi.

Evelyn Sepp said...

Alole,
no tore kui jäi meelde.
Sirjele,
Saller rääkis sellest spordi ja muusika erinevusest vist esmaspäeval Postimehes. Jalgpall on muidugi tore mäng, aga seriaal jalgpallurite naistest on veel paremgi kui pallimäng ise.
mõtlengi siin, kuidas Eesti-Inglismaa mängule piletit saada...

Mari-Leen Albers said...

Evelyn, loodan, et saad oma soovitud jalkapileti, aga mitte riigiraha eest :P

Jubejuss said...

Aga see on küll tore, et sinna hea tuju terviseklubisse saab ka ilma pederasti saatekirjata. Mul hakkab küll juba kõrini saama et kõik need Angelid ja muud, et igaüks sinna justkui ei sobigi või nii

Arkadi Zuk said...

Jah, väike samm Gerli Padarile aga suur samm eesti rahvale. Au ja kuulsus.

Nüüd on vähemalt kindel, et see estonia teatri saladus saab lahendatud. Meie oma esindaja läheb soomemaale asja selgitama.

Seda jalgaplli ja seksi asja ei maksa tegelikult nii väga vastandada. Ma ei teagi kas Peeter on juba tenud Angeli jalgpalliklubi?

Mul on üks kurb uudis ka. Mihkels pole siiani basturmaad saanud. Ei tea kas peabki valimisteni vastu. Kahju vaadata teist kohe. Seisab pevad läbi akna peal ja igat automürinat kuuldes arvab, et nüüd saadavad parteikaaslased maitsvat aga vintsket õllekõrvast...aga ei tühjagi.

Jubejuss said...

Hullemaks läheb siis kui ta ei saagi pasturmaad ja on sunnitud erakonda vahetama! Mõtle kui ta näiteks otsustab rohelistega liituda! Siis peab ju kõik oma ülikonnad ja lipsud välja vahetama, lihtsalt värvi pärast. Kuigi teisalt, ehk sõber Ahlberg siiski toetab rahaliselt.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Evelyn, teeks sellise tagatoa diili nüüd.

Mina hangin inglismaa mängu piletid ja Sina sebid mulle sele jopiku!

Kusjuures, me ei pea koos palli vaatama, kuna ma ei viitsiks jopikut koos Sinuga kanda. Vaata, mul on see mure, et tahaks sellega teises linnas tuusata. Kuigi esialgu võiks Mustamäel parditiigi juures kägarkükke teha ja linnudiskot kuulata. Kui nad just jääga segunenud pole.

Huvitav, kas Ray ka Eurovisjuuni vaatas või oli Super Bowl nigut olulisem kultuurisündmus?

RAY, KUS SAAA OOO-LEEED.
Miss ya!

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Mul on veel tegelikult küsimus, mis jäid õhku rippuma. Nagu Juhan Paadami süütus esimese Eurovisiooni korraldamise aegu. Nüüd on ta vana mees, kogenud nagu punaste laternate tänava sutekas.

Aga ma täna maalisin aktifotot ja siis ma mõtlesin, et kas Evelyn on juuksed ikkagi blondiks värvinud ja nüüd ma avastasin, et jeekim, ongi nii. Ja nüüd ma mõtlen, et peaks saia minema ostma. Juustu ja piima ka.

Action59 said...

Evelyn!

Kas elu väljaspool poliitikat üldse enam ei eksisteeri? Saan aru, et valimised võtavad väga kõva osa sinu tegemistest ja mõtteavaldustest, siiski ootaksin blogilt ehk internetipäevikult midagi rohkem isiklikku. Mis seob sind ühe või teise teemaga? Kas ainult ühine seisukoht erakonnakaaslastega?

Ise tahaksin oma päevikus küll avatum ja isiklikum olla kui sina, kes sa peamiselt vaid partei rida ajad. Miks üks või teine teema sinu jaoks isiklikult nii tähtis on, see jääb selgusetuks. Võib-olla teen ma sulle liiga, arvates, et niisama naljaviluks kedagi ei huvita, mis toimub USA presidendivalimistel või miks üks või teine asi maailmas just sedapidi on, nagu on. Esmalt huvitab mind ikka, kuidas ma ise ja mu lähikondsed hakkama saavda, alles seejärel kõik muu maailma jura.

Juhul muidugi, kui isiklikku elu ja suhet ei ole, on mõistetav, miks ainult üdini päevapoliitilised teemad blogis valitsevad.

Kõigest hoolimata tahaks üks hetk maha istuda, võtta aeg mõneks hetkekski maha, rüübata õlut või veini ja mõelda natukenegi laiemalt kui eelseisvad valimised või nelja aasta jooksul toimuv. Tahaks näha, mis tegelikult sinu poliitikukoore all toimub ja kui palju sinus on säilinud naist.

Ilus, tark ja seltskondlik nagu sa paistad, on tegelikult ju ainult pealispind ja mask. Oled sa sellega rahul? Kui jah, siis miks?

Sinu valik. Hüva, valikuid teeme me niikuinii kogu aeg ja alati ei ole need ka meie endi jaoks õiged.

Igatahes, kui sooviksid kõnelda kellegagi millestki paremast kui poliitikast, siis olen igati kohal.

Üllar

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區