26.1.07

Evelyn Sepp: Rootsi muudab M/S Estonia asjas meelt?

Hea uudis. Aga mida teeb Eesti Valitsus? Eile, neljapäeval andis Rootsi kaitseminister pressikonverentsi.

Kaitseministeeriumi pressiteade ning vastav valitsuse otsus, mille sisu tundub vähemalt esmapilgul Eestile põrutavalt positiivne.

Tema põhisõnumid olid lühidalt järgmised:
  • Rootsi Valitsus astub samme, et võtta maha tuukrite vaikimisvanne;
  • Rootsi Valitsus avalikustab kõik Kriminaalmaterjalide Labori valdusesolevad videofilmid ning neid asutakse uurima, seejuures ei püstitata uurimisülesannet kitsalt piiritletuna vaid mingitest kindlatest ajavahemikest nagu seni;
  • Suurendatakse vastava labori eelarvet. Märgatavalt;
  • Kutsutakse uuendatatud uurimise juurde ametlikult ka Eesti Vabariigiv aatlejad.
Ühesõnaga - tervitan Rootsi valitsuse eilset otsust teha kõik Estonia õnnestusegaseotud materjalid lähiajal avalikuks ning võtta tuukritelt maha ka nnvaikimisvanne. Tegemist näib olevat väga positiivse arenguga, mis väärib järgimist ka siin, Eestis.

On ilmselge, et Estonia parvalaevaga juhtunud õnnetust uurinud rahvusvahelisel komisjonil endalgi, vähemalt osal selle liikmetest, ei olnud ligipääsu kogu filmimaterjalile ja dokumentatsioonile.
See võib olla ka põhjuseks, miks seni ametlikuks peetud versioon kipub aja jooksul kildudeks purunema.
Samuti on vajalik ühemõtteliselt kummutada ka kahtlused, mille on põhjustanud KAPO kogutud ja president Merile edastatud operatiivinfo laeva lasti ning sõjaliseotstarbega materjali ja tehnika vedude kohta viimasel, õnnetusaegsel ööl.
Seega kutsusin täna, s.o. reedel Vabariigi Valitsust üles omakorda avalikustama ka Eestis seni varjul hoitud informatsioon ning vabastama ametnikud ebaseaduslikust vaikimiskohustusest.
Tuletan meelde kolleeg Trivimi Velliste 13.detsembril 2006.a. sõjatehnikavedusid uurinud nn Estonia komisjonis öeldut:

"See väide ei vasta tõele, et Eesti juhid, kes on siin /s.t. komisjonis/ käinud tunnistusi andmas, et nad ei teadnud mitte midagi. See väide ei vasta tõele."

Isiklikult pean väga positiivseks ka seda, et Rootsi on ametlikult kutsumas Eestit uuendatud uurimise vaatlejaks.

Sellest lähtuvalt teen ettepaneku, et valitsus kaasaks vaatlejateks nii eksperte kui ka Riigikogu liikmeid. Ainult nii on võimalik saavutada vajalik läbipaistvus ning hakata üles ehitama avalikkuse usaldust, mis Estoniaga seotud uurimiste juures seni puudunud on.

Vaatame aga, mis siis nüüd juhtuma hakkab. On see tõsine meelemuutus või järjekorne PR-aktsioon, mida Rootsis ennegi lavastatud.

Ise loodan paremat!
Evelyn Sepp

48 comments:

Friday said...

Millegi pärast kahtlen, et see saladuste loor täielikult kaob, seitsmes meel ütleb, et avalikustatakse vähem valgustkartvad asjad, ülejäänud aga on juba ilmselt praeguseks hävitatud ... ei saa seda väita, puhtalt minu arvamus ...

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Evelyn, kas tõde ongi see, mida enamik inimesi usub?


Seekord ma ei tee nalja...eelmised korrad tegin. Ausalt, noh.

Ray Leinberg said...

siiras soovitus: drop it (loobu, tegeled jamaga). Vali konstruktiivne, edasiviiv projekt.

Olav Tabur said...

Seda peab uskuma, et kus juriidiliselt asju keerulisemaks ajada annab, seda ka tehakse.
Mind vaevab "Estonia" hukust peale väga lihtne küsimus. Selle laeva mõlemad SOS-avariiboid ujusid rahumeeli TRANSPORDIASENDIS randa. Transpordiasend tähendab siin seda, et boi küljes olev lüliti ei rakendunud, kui laev kummuli vajus ja boid oma pesadest välja veeresid ja seega ei tulnud nende boide seesolevatest raadiojaamadest endastmõistetavat hädasignaali.
Ometi oli just enne seda sõitu kontrollitud nii meeskonna teadmisi, kui ka Veritase poolt laeva tehnilist seisundit.

tom said...

Arkadi, sina kindlasti tead, seleta olavile see laevaboy asi ära

Arkadi Zuk said...

Tean. Aga ei seleta. Ootan järgmist teemat.

Jubejuss said...

Hakkan isegi kergelt rahutuks muutuma. Vanasti võis ikka esmaspa miskit loota, aga täna ei midagi!

Ray Leinberg said...

ma sain täna alles aru arkadi on kommenteerija nagu me kõik siin, tegi nalja, ma arvasingi ta on selle blogi weebimeister. Teadmiseks arkadile see on nõukogude huumor, pole naljakas ja kuulub minevikku.

Jubejuss said...

Aga meie siin eestis ju teame, et Arkaadi on tuntud nõukogude riietushumorist Valeri Ljontev. Aga kui see pole nii siis ei tea me siin suurt midagi ja jälle tuleb kõike otsast alata. näh

Jubejuss said...

Teine asi mille ma avastasin on see, et Mihkels on tegelikult välireklaam, sest pärast seda kui tänavatelt suured valimisplakatid maha võeti on ka mihkelsi blogis vaikus.

Jubejuss said...

Aga muidu on Rayl tuline õigus. Ma mäletan kuidas vene ajal oli täiesti tavaline kui keegi käis teise blogis weebimeistri pähe õiendamas. Noh nii ju tegi ka Stalin Lenini blogis pidevalt, kuni viimane täitsa ära dementseks muutus. Hilisemat lugu teame me juba kõik.

Jubejuss said...

Lisaks on mul see küsimus, et kui tuleb kange tahtmine, et kuda siin blogis aplodeerida saaks?

Arkadi Zuk said...

Ray, mul polnud neid torte, mida vasta ekraani lüüa võtta kuskilt parasjagu, et ameerika kaasaegset huumorit teha.

siiralt teie

A.Raikin

Jubejuss said...

Pagan, Raikin hoopis. Ma kohe tundsin et milleaggi eksisin

Arkadi Zuk said...

Mina arvan, et kogu see bloog on siin lavastatud ja Hr. Tabur on kogu selle avantüüri taga.

mnjaa

Arkadi Zuk said...

Evelyn. Ma olen natuke solvunud ka tegelikult. Esiteks ei ole ühtegi vahvat uudisteost sinu poolt tekkinud siia.. Me jussiga peame kahekesi rapsima..

ja teiseks ei võtnud sa mind sinna seksikate kokkutulekule kaasa.

Mis meist saab niiviisi??

Arkadi Zuk said...

Vartsi on isegi Mihkels tootlikum. Hetkel ta küll rajab mustamäele üht uut tiiki ja pole aega postitada.

Jubejuss said...

Kusjuures mina olengi tänase õhta Härra tallinna linnapea Jüri Ratase ajaveebis veetnud (www.ratas.ee)

Jubejuss said...

Aga Arkaadi, ole seal ettevaatlik, seal on nii, et kui oled kommenteerinud ja siis pahaaimamatult värskendad lehte, siis automaatselt genereerib viimasest su kommentaarist koopia ja nii palju kui värskendad. Mul õnnestus kogemata lühikese jaga 48 kommentaarida produtseerida

Jubejuss said...

Härra tallinna linnapea Jüri Ratase ajaveeb on selles mõttes proffessionaalsem, et ta tegi seda koos kujundajate ja itimeestega kuu aega, muidu oleks kauemgi teind, aga vahepeal olla itimehed ja kujundajad hoopis verivorste ja piparkooke teind, aga ploog on ikka p....s! Ma kunagi ei tea milline peaks olema viimase lause viimases sõnas punktide ja tähtede vahekord, et kõik saaks aru, et ma tahan viisakalt öelda perses.

Jubejuss said...

PAGAN! Just äsja kustati kõik kordused sealt ära.

Jubejuss said...

Ühesõnaga härra tubli linnapea Jüri Ratas sai oma veebi korda. TEHTUD VIST!

Jubejuss said...

Ma ise õudselt pabistasin, et äkki nüüd härra tallinna linnapea Jüri Ratas arvab, et ma meelega tegin nii palju korduvaid kommentaare, aga ma ei teinud ju!

Jubejuss said...

Aga muidu Evelin on nii, et see Estoonia teema ajab mul kui lihtsal valijal ikka juhtme täitsa kokku - no minge käige seal ooperis ükskord ära ja vaadake kes seal siis lõppude-lõpuks esineb. Ja öelge siis teistele ka

Jubejuss said...

Tegin mihkelsi ploogi ise uue postituse - mees lihtsalt ei saa ise hakkama

Jubejuss said...

Aga Evelyn, siis on mul ka selline küsimus, et avastasin, et keskerakonna liikmed kasutavad oma blogides pealkirju nii, et panevad oma nime siis kooloni ja siis pealkirja, nagu see: "Evelyn Sepp: Rootsi muudab M/S Estonia asjas meelt?" Et mis see on mingitele lollidele pensionäridele, et "pagan kunagi ei tea jälle kus ma ikka viibin või kesse siin jälle räägib" vä?

Arkadi Zuk said...

Mihkelsile ei jäänud koosolekust see ka meelde, et blogikülastajatega tuleb suhelda. Savisaar on ses mõttes sümpaatsem, et nii kui talle kommentaar teha saadab ta Sepiku ja Pikaro ukse taha tänama.

Jubejuss said...

Aga mihkelsi probleem ongi selles, et ta mõtleb oma peaga. Ja suurem osa ajast kulub sellele, et mõelda kuidas see oma peaga mõtlemine käib. Siis ei ole imestada, et tal midagi meelde ei jää või tähele ei pane.
Hommikul sõitsin Mustamäest mööda ja nägin Mihkelsit kelgutamas. Eriti armas oli lõpuosa, kus ta kelguga parditiiki sõitis. Rohkem ei teda ei näind ka. Noh ilmselt uuristab tiiki altpoolt.

Arkadi Zuk said...

Mustamäe parditiigi põhjas võib ka mõni laevaboy olla.

Kui mihkels sukeldus labidaga, siis võis jah süvendama minna, kui aga ilma, siis läks lihtsalt promeneerima.

Arkadi Zuk said...

Kurat! See Mihkels on üldse nunnu!

Arkadi Zuk said...

Ma üldse ei imestaks, kui ta mitu häält saaks valimistel.

Jubejuss said...

Kui Mihkels saab valimistel mitu häält on täitsa võimalik moodustada ka esimene mustamäe Mihkelsi nimeline meeskoor, kuid miks mitte isegi segakoor. Poistekoori heameelega välistaks, sest see võib tiba kriminaalne olla. Kuigi teisalt on Mihkels väljendanud arvamust, et ta justkui tunneb sümaatiat väikeste poiste vastu, kes voodit märgavad. Jah ega asjata öelda, et sageli geenjused pannaksegi vangi tihti.

Arkadi Zuk said...

Mihkels teeb esimese segakoori, kus on liikmeteks pardid ja üks mihkels. Selline a'capella grupp, kes hakkab meid eurovisioonil võidukalt esindama.

Savisaar on vägev ja Mihkels on tema prohvet.

Jubejuss said...

Kas lestad on muidu instrumendid või vokaal?

Jubejuss said...

Noh sellepärast küsin, et kohe selge oleks, et ei tekiks jälle mingit abavõrdset starti nagu

Arkadi Zuk said...

Lestad on vokaal. Vajadusel kaasatakse instrumentaali tegema tšekke krabistav Lenk.

Jubejuss said...

Järgmiseks, härra Zuk, sooviksin oma intervjuuga edasi minna selle kohapeale, kus tuleb juttu mustamäe segakoori varustamisest publikuga. Nimelt tahab lugeja kindlasti teada, et kas parditiik on võimeline ära mahutama kõik mustamäe haigla statsionaared kui ka ambulatoorsed kliendid et mitte isegi öelda patsionendid? Ja kui seal neile muld peale siis aetakse, kas tekib autommaatselt uus kalmistu või kõrghaljastusega jalgpalli staadion?

Arkadi Zuk said...

Seda küsimust oleme me mihkelsiga tihti isegi arutanud. Alati on asi lõppenud sellega, et mihkels muutub ootamatult vitaalseks ning kihutab kiljumise saatel ja laualt lauale hüpates mööda Szolnoki restorani ringi, kuni meid välja visatakse.
Hiljem on muidugi endal ka hea meel alati, et konstuktiivne ja epohhiloov koosolek tuli välja.

Manjana said...
This comment has been removed by the author.
Manjana said...

Jubejuss kustutas minu typodega kommi :(

Kirjutan veelkord:
Poisid, mis Teil viga siin kommida, Teie ei kandideeri. Mina pean rinda pistma tõsiasjaga, et endine tv-politseisaatejuht Mihkels, saab lõdva randmega rohkem hääli kui partei esimees.
Te võite ju vastu tuult joosta, aga teate isegi, mida sel ajal teha tohib ja mida mitte.

Arkadi Zuk said...

Sirts!

Arvatavasti tuleme päev enne valimisi välja, kui mustad hobused ja hirnume kõvasti. Võibolla tuleme kui sebrad. Eks näis.

ray tuleb kui leebe tuul.

Jubejuss said...

Sirje
Ei ära ikka räägi nii, nagu kommimine oleks meelakkumine. Mina võtan seda kui rasket tööd. Ratase ja Mihkelsi plogis peab pidevalt ennast kontrollima, et mitte naerma puhkeda, tead ise kuidas vaadatakse neid, kes pidevalt hirnuvad.
Aga Kalle saab sllepärast rohkem hääli, et rahvas mäletab oma miilitsaid. Lisaks on tal sama ilusad juuksed kui Rüütli Arnol. Ja ta on muidu ka ilus, kui tsiteerida tema enda viimast sissekannet siis: "Vaadake poliitikuid. Hea ülikond, elegantne lips ja särav naeratus on neile sama kohustuslikud, kui pestud hambad" just selles ongi tema edu võti millest tasuks shnitti võtta.

Jubejuss said...

Sirje, sul pole ju lipsu!

Jubejuss said...

Samas on siinkohal hea võimalus öelda, et Trivimi nimega saab sllist nalja teha, et Tvavimi! See peaks ka teie sõberparteile venemaal nalja tegema - nii need eesti ja vene erimeeslused ületatakse

Jubejuss said...

Erimeeslus on nagu tegelt selline "eri mees olemine" noh vist homoteema, mis siis et ma mõtlesin erimeelsus

Arkadi Zuk said...

Ma tulin lihtsalt korraks ütlema, et Mihkelsile on basturmaad juurde vaja.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Kas valimised on juba läbi? Ma käisin korra ära ja siin on ikka sama jama ju. Tühi kõik. Nigu tühi pää. Nigu Mihkelsi pää. Või Mustamää koos tiigiga.

A, see, et ikkagi ma tahaks seda puhvaikat. Ja siis, et kas mina saaks tulla lava ette plaksutama ka, noh Mihkelsi segakoori kuulama ja nii?

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區