18.1.07

Evelyn Sepp: Profid ja amatöörid Eesti poliitikas

Kahjuks on Eestis hulk inimesi, kelle arvates iseseisvus tähendab seda, et võib teha ükskõik mida, mis aga pähe tuleb ja selle eest ei pea vastutama. Et see on justkui “põlisrahva” eesõigus.

Tõnismäe mälestusärgiga seonduv on kunstlikult üles upitatud teema. Iseasi, kas selle konflikti eskaleerisid Eesti välised jõud, või tegid seda palgalised provokaatorid kohalike rahvuslaste ridadest.

Küll aga ei maksaks imestada, et lisaks Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Res Publika Liidu poliitikutele kasutavad seda oma poliitiliste ambitsioonide rahuldamiseks rõõmuga ka Venemaa, Euroopa või ka Ameerika poliitilised ringkonnad. Mis on sellel kõigel pistmist aga Eesti huvidega, jääb küll arusaamatuks.

Loomulikult võib Eesti teha nüüd meelehetilikke üleskutseid, et kõik teised tuleksid meid “paha” Venemaa eest kaitsma, aga vabandage väga, isegi jumal pidi ainult neid kaitsma, kes ise ennast kaitsevad.

Tekitades omast lollusest terava rahvuskonflikti, milles kõigil teistel on palju paremad võidulootused ja Eestil praktiliselt mitte mingisuguseid, ei maksa imestada, et maailm ei mõista meid. Ka meie ise ei mõista peale valimispohmelli enam põhjust, miks selline olukord üleüldse tekkis.

Selge on aga üks - rahvusliku solvumistunde ja kättemaksu hinnaks ei saa olla kogu riigi maine kahjustamine ning ühiskonna lõhestamine.
Sellest peaks ometi aru saama kõik aktsiooni algatajad. Kui see on Eesti siseasi, siis tuleb aktsepteerida seda, et peale eestlaste on ka teistel siin elavatel rahvastel oma rahvustunne ja rahvuslik uhkus, millega tuleb arvestada.

Kui aga tunnistada, et asja mõte oligi rahvusvahelise pingekolde tekitamine ning riigi maine ja positsioonide halvendamine, siis tunnistage, et see on ka saavutatud koos kõige sellega kaasnevaga.

Kuid selge on üks: midagi muud, kui määramatu jama sellest tekkida ei saanudki. Kes, millal ja kuidas ning peamine - millise hinnaga seda konflikti lahendama hakkab, on juba palju raskem küsimus.

Profi ja amatöörsportlaste vahe seisneb selles, et profid teevad enne võistlust väga põhjalikku kodutööd, õpivad oma vastaseid hästi tundma. Amatöörid lähevad niisama lahmima. Lahmimine sini-must-valge lipu all ei muuda aga selliseid üritusi kaalukamateks ega ka vähem amatöörlikeks.

Tehkem sellest omad järeldused!
Teie!
Evelyn Sepp

63 comments:

Mr Borman said...

Kas koostöölepe ühtse venemaaga oli ka kodutöö?

Olav Tabur said...

Imetlen Teie poliitilist tarkust ja mul on hea meel, et peale välise ilu olete Eesti jaoks kaunis ka sisemiselt.
Keskerakonnas on veel mitu tarka nais-juhtpoliitikut, kelledel on jätkunud närvi ja tarka tahet jõhkratele poliitilistele huligaanidele (näiteks papitükiportree tulistamine) inimlikult jälle ja jälle selgitada, et viha Eestile kaelatõmbamine ja üle oma rahva laipade "sõitmine" (alla-keskmise elatustasemega tavainimesed, keda on kaugelt rohkem, kui pooled), et selliste nähtuste vastu olete julgelt suutnud esineda.
Toetan Teie tegevust ka ESTONIA huku uurimisel, tänan, et targalt ja südilt sellega tegelete.
Kummaline, et eestlased kardavad kompromisse, liigne parempoolsus on sama mis liigne vasakpoolsus, tõde asub kuskil kompromissi-keskel.
Soovin Teile siiralt head närvi, tervist ja edu nii isiklikus elus kui poliitikas.

suure pere isa : Olav Tabur

Arkadi Zuk said...

Mina tõmbaksin siinkohal paraleeli Käokellaga (mitte segamini ajada Jüri Käoga).

Kui ma veel Sixtina modellikoolis käisin, siis meil oli seal seinal tore käokell, kess kukkus iga jumala täistund. Ilgelt käis närvidele tead. Ja mingeid kompromisse me tema suhtes ei teinud. Üks pikemate jalgadega daam lõi selle kella lõpuks seinalt alla. Teised aplodeerisid.

Nii me seda ajalugu kirjutasimegi.

ei ole vaja tänada.

Arkadi.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Jätkates Arkadi mõttelendu:

Miks blondiin viskab kella aknast välja? sest ta tahab näha kuidas kägu lendab!



Noh, plaksutage nüüd!

Olav Tabur said...

Ei uskunud, et see haukumise koht on, aga olen õnnelik, et reaktsioon ongi SELLINE : tänada pole vaja (ehk on keelatudki) aga mõnitada võib.Ütle vähemalt oma nimi- "zukid" ja "bobikud" ongi "käod" ja lendasitegi. Seljatagant lahmijad ja nn. palgalised "mainekujundajad", kes on iga hetk valvel, et oma veeringud ära teenida. Nii kiire reaktsioon näitab, et Evelin Sepp on tõesti tugev lugupidamist vääriv poliitik, kui NII VALVATUD ON. Veelkord: AITÄH
O.T.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Arkadi, palju sa saad?

Mul käib iga õhtu ukse taga mingi mees viiesajaste pakiga.

Mõtlesin, et ju siis ma pean midagi tegema selle raha eest. Nii ma siis Evelyni blogi kommenteeringi. Kui ta täna jälle tuleb, kommin edasi. Kui ei tule, lähen Kalle Mihkelsit kommima.

Raha mulle meeldib!

Olev, palju maksad, et ma ei kommiks? Võime kokkuleppele jõuda!

Olav Tabur said...

Ma ei rääkinud rahast, vaid sentidest ja olen Olav, mitte Olev. Näen, et õpid, seegi hea. Ole palun viisakas.
Lugupidavalt kõigisse Olav

Sitablogi said...

kunagi panime koos ungrunniga tina ja mõtlesime, et lükkaks selle pronkssõduri ümber. me mõelmad TPLis töötanud mehed, jaksu nagu tori hobusel.
siis jälle jätsime teema sinnapaika, sest muidu Evka pahandab ja ei anna enam kätte. krt, igast küljest sitt lugu.

Arkadi Zuk said...

Mina saan tükitöö alusel. Iga kommentaari eest saan ühe patu andeks. Mul on Padari ees kohutav karmavõlg. Ligikaudsete arvestuste järgi pean igasse keskerakonna blogisse kirjutama iga päev vähemalt 4 kommentaari. Kui ei tee siis pean taga tallinkis jooma.

Ja Standberg annab mulle puhast õhku ja jalgratta kummi (uue)

Evelyn ei anna mulle midagi. Ausalt. Kuigi võiks.

Mihkelsi käest pole küsinud.

Arkadi Zuk said...

Jubejuss saab vaskpartei käest.

Jubejuss said...

Mina olen loll ja saan igalt poolt, aga vat kokku ei oska lugeda, aga tegelt tahtsin hoopis seda öelda, mis Olev küsis haukumise kohta, et mina käin siin näiteks oma koeraga haukumas, aga ta raibe ilastab koguaeg ekraani ära, nii et ma kardan, et pean ta varsti ümber matma. Muidu mul on jõle kiire sest pean minema õlut jooma. Siis kui õhtul koju tulen ja olen melanhoolses astmes ja raha otsas siis trükin natuke ja saan juure.
Nägensh mehed!

ralf said...

on võimalik et alles 34 aastane??

tglt naised vananevadki kiiresti :(

ralf said...

"Tehkem sellest omad järeldused!
Teie!
Evelyn Sepp"

1. sina ei käsuta, mida ma tegema peaks.
2. sa pole kunagi MINU ega MEIE Evelyn Sepp ega loodetavaste saagi.

:)

Manjana said...

olav tabur räägib anonüümsusest, aga ainult nimi küll inimese kohta midagi ütle. Seltisimehed Arkadi ja jubejuss on täiesti tuvastatavad, neil on pilt, mis peaks neid iseloomustama, neil on profiilis mingid andmed, mis on enamvähem õiged, nad kirjutavad oma blogis asju, mis vastavad nende maailmatunnetusele.

Olav tabur on ainult nimi + väide, et tal on palju lapsi ehk blogimaailmas raskelt identidav.

Jubejuss muideks, ei käi mind üldse kommimas ja see teeb mind kurvaks. Partei liikmemaks on tal ka maksmata! Arkadi on paar korda proovinud mind kommida, aga ilmselt teab ta ka tema seda vana armeenia anektooti, kus üks tegelane oli arkadi. Igatahes enam pole ta tulnud.

Evelyn, silmapaistvalt ilus pilt!

Olav Tabur said...
This comment has been removed by the author.
Olav Tabur said...

Tutvusin Sirje isikuga ja samuti ilus ning haritud naine.Mina ei soovi end väga siin BLOGIDA, lihtsalt leidsin koha, kuidas Evelyni tänada. Sirjele olen tänulik, et ta oma parteikaaslastele väga peenetundeliselt märku annab. Vabandan, et poliitilise "võitluse" etiketti rikkusin, kuid olen vanem inimene ja pole harjunud "seltsimeeste" stiiliga: Sirjele aitäh ! Edu valimistel!

Arkadi Zuk said...

Härra Orav!

Täname, et tõite päikest meie päeva.

siiralt teie

kaks kommunisti.

Juss kummas sääres sa kannad?

Jubejuss said...

Minu kohta saab infot näiteks Taebla raamatukogust kui just hetkel pole välja laenutatud, aga hoiatan - kes teist lolli otsib, on ise ka loll!
Aga Sirjet pole ma jõudnud sellepärast kommenteerida, et kogu minu vaba aeg kulub Savisaare viimase sissekande läbilugemisele, olen hetkel kaheksanda reani jõudnud. Ja pagan, Mihkelsile sai ka ennast lubatud, kuna tal on vaja usaldusväärseid voodimärgajaid oma bloogi.

Arkadi Zuk said...

Taeblaga seoses tulid mulle meelde sealse raamatukogu finatsdirektori rinnad

hiljem pandi na muidugi kinni. Mitte rinand. finatsdirektor, koos huvujuhiga. Rinnad olnud lohakil endiselt.

Ray Leinberg said...

"Euroopa ja Ameerika teatud poliitilistel ringkondadel" on raskusi Jeesti leidmisega kaardilt rääkimata kes teab mis keerukast-kulukast plaanist asju siin juhtida. See ikka vana tuttav nõukogde paranoiline mõttemall. Et kui midagi kattub USA huviga siis USA on osaline selle tegemises. Eriti paistis selline absurd Gorbatchovi jutus kus Baltikumi absoluutselt maailmas toetuseta 2.Ms6ja versiooni ka treitakse Washingtonis. Lihtsalt stereotüüp. Nagu nood venelased tolles sillas -- ma saan meie meeste pahameelest aru, debatt Vene moodi pole aus (nagu selgus, pro-Putin (Putinist pean lugu, aga Venemaal vene värk, midagi pole teha) sai öelda mis tahtis teisi katkestati). Raivo Järvi (videos) ajas aga uskumatult intelligentset juttu, ja näib üleskasvamine Gulagis on õpetanud talle kuidas vene hingele mõju avaldada. Ja taas, on ju saama olukord mis 77.a kui varjaagid kutsuti Venemaad valitsema: Raivo Järvi suudab teha mida Nikita ega keegi teine venelane mitte, muuta vene inimese nõukogude inimesest inimlikuks vene inimeseks. Venemaal on samad postkommunismi probleemid, aga nagu nende vorst, hulga vängem (vorst on lahjem, maitsetum) värk, raskem muuta.

Aare Kambla said...

Mis selles kommentaaris oli mis kustutatud on?

Evelyn Sepp said...

Olav Taburile,
tänud heade soovide eest.
seda, kuidas selles kommentaariumis viisakalt hakkama saada, tuleb vist kõigil veel õppida.
Igatahes jõudu ja edu ka Olavi suurele perele!

Evelyn Sepp said...

Martinile nii palju,
et eks ta ole küll. Kui aiult seda uskuda, mida mõned eesti "vene" eksperdid Venemaast räägivad, ega siis ikka täispilti ei saa küll.
Aga peale poliitika ja koostööleppe on seal ka palju muud huvitavat. Huvitav ja rikas kultuur, reeglina väga toredad ja külalislahked inimesed ning loomulikult vapustavalt kirev ajalugu.
Ka selle tundmine ei teeks meid vaesemaks ega rumalamaks. Ütleme, et ka see võiks olla kodutöö.:)

Evelyn Sepp said...

Bobik, Arkadi, Jubeuss!
jõudu teile ja ärge nii kiiresti maha käige kui "Ärapanija".
Täitsa ilma öeluseta.
Teie Evelyn

Evelyn Sepp said...

Ralf,
kujuta ette, et Sind ei viitsigi keegi käsutada ja kasvatada.
Milleks tühja töö peale aega raista?!

Evelyn Sepp said...

Sirjele,
pedagoogilistes kasvatusküsimustes jään kindlasti alla. Aga tänud komplimendi eest.
Ilmselt kohtume veel palju-palju.
Ja edu valimsiteks!

Evelyn Sepp said...

Ray Leinbergile,
kahjuks ise seda ülekannet ei näinud. Küll olen kuulnud, et paljud Eesti venelased olid väga kurjad, et meie poliitikud jalga lasid.
Aga hea, kui selle saate juures midagi ka head oli:)

Evelyn Sepp said...

kamblale,
saan aru, et kommentaari saab kustutada vaid selle kirjutada.Seega ei tea, mida ta kirjutas ja miks ära kustutas.

Arkadi Zuk said...

Kuna see bloog on meil Evelyniga koostööprojekt, siis pean ka vajalikuks lõppsõna öelda.

Olav Taburile,

Head vastlapäeva ning kerget tantsujalga. Ärge siis Jüri Lina pidage.

Martinile

Niitväljal näeme! Raiks.


Bobik, Arkadi, Jubeuss

Vihkan, vihkan, vihkan

Ralf,

Ära käitu minu tegude vaid minu kägude järgi.


Sirjele,

Sutsetamine kahjustab raskelt sinu ja sind ümbritsevate inimeste tervist.


Ray Leinbergile,

Too mu kuuskant võtmed tagasi!

Ray Leinberg said...

ma ei saa enam millestki aru, nüüd on mu kommentaar alles. Ilmselt on ootus, hirm Eesti meedias osaledes et kohe ja kergelt kustutatakse. Kui nii ohtralt kustutada siis on mõttekas süsteem nagu Ekspressis, inimesele ei ole ootust ega halba tunnet. Mind tõesti pani imestama Raivo Järvi targana tunduv jutt, kuidas ta tabas ära olulise momendi ja vajaduse (nõukogude inimese muutumine vene inimeseks), see on oluline, aga kas see ka venelastele kohale jõudis seda ma ei tea. Ma vist lugesin enne teist artiklit: sellise närvilisuse tekitab olukord sa tead ebaõiglaselt kustutatakse, mäng pole aus.

Ray Leinberg said...

sellist kaost ka ei tohiks olla, nagu Evelyn Sepp saab ainult autor saab kustutada -- mul on kogemus esmakordselt blogides Epp Petrone blogis kus "autor," s.o. kustutaja oli blogipidaja Petrone ise. Selline kaos, igaüks saab erinevalt aru, ühtsete kõigile teada reeglite puudumine on süstemaatiline puudus Eesti asjaajamises, näen seda mujal ka. Nii ei saa ju millegile toetuda, millestki juhinduda, kõik asjad nii võtavad kauem aega. Kui on nii nagu ma eeldasin -- kuna pole blogimisega tuttav -- nagu Epp Petrone teeb igal pool siis ma mujal siin kirjutasingi mis mõte on lasta teistel kirjutada kui on kohustus takka kiita ja kritiseerida ei tohi. Eks siin siis teised reeglid, näis kuidas neist kinni peetakse. Olnuks mu kommentaar kustutatud on kõik mis seal mujal ütlesin kehtiv. Arusaamine kaos on paha ja kord hea on ka samm eemale nõukogude inimesest ja samm eesti inimeseks saamise poole. Kes see arkadi zuk on ja mis tema roll siin sellele nagu ka kuut kanti v6tmetele ma praegu m6tlema ei hakka. Samas, kui see pole populaarsuse v6itmiseks, ma ikkagi arvan keegi Riigikogu liige peaks millegi sisukamaga tegelema kui vastama siisn ju valdavale väga vähese sisuga kommentaaridele.

Arkadi Zuk said...

Ma arvan, et pole mõtet siin ümbernurga juttu ajada. Kõik ju teavad niikuinii, et mina kustutan.

Sin ka põhjused, miks asju kustutatud on. Kustutasin näiteks ühe Mihkelsi kommentaari, kuna see oli liiga siiras jutt ja arvasin, et see mõjub ta imagole halvasti. Sarnane juhus oli meil ükskord külas, kui naabri Paul kiitis ühe teise naabri tanguvorsti. Hiljem kutsuti teda surmani Aplaks Lupardiks.

Siis ma kustutasin veel ühe inimese kommentaari ära ühel põhjusel. Ükskord seletan täpsemalt.

Lõuna-Eestis ja osades Läti linnades ma olengi tuntud eelkõige nime all Das Erasure.

jubejuss on Der Punicher. Aegnal ja Pekingis.

Ray Leinberg said...

arkadi, su jutt tundub esmapilgul mingi sovetkski m6istuk6ne -- mis sa teed siis nalja v6i, et oled purjus kui kustutad. Ma elan USAs ja praegu t6esti su jutust midagi aru ei saa. Niikuinii ma ei tea sovetskist midagi, nagu k6ik ameeriklased.

Arkadi Zuk said...

Võta nüüd kinni onju.

Ray Leinberg said...

ma pean silmas ma ei saa aru mis on reeglid, mis kuulub kustutamisele. Nii USAs asja ei aeta, pole harjunud. Kui keegi tahab vaadata siin on tolle silla link http://video.google.com/videoplay?docid=-1771190232799173867&hl=en

Anonymous said...

lesbiche gallerie
sesso bambine piccolissime
generalista mpgs
eccessivo amatoriali amore
tedesche bocchinare
perversioni casalinghe
sesso per adulti
favoloso fighetta strip
good asiatiche prostituta
donne ultra cinquantenni zozze
domestiche asiatiche
puttane in calore
affetto cowgirl doppio penetrazione
fresco piu carino mamma
piu fresco taglio nubile
69pass
cameriere arrapate
erotismo and immagini
zemanova hard
allievo masturbate in pace
congeniale segretaria fottilo
famoso bionde ubriache
sensazione fighetta merda
www tutto sesso
casinaccio
foto di bambola ramona nuda che fa pompini
ilona staller free fotos
immagini candice michelle
fermoposta
corto ufficio
deciso fighette maledica
sborrata colossale
casinaccio
americano scopata sulla riunione
fiche brasiliane
belle donne famose nude
famoso infermiera sesso
nel bagno bisessuale
cute ragazze amore
pleasant cowgirl pompino
fresco fighetta prostituta
amichevole piccooa e graziosa
derisorio mature sex
sega con un gay
celeste ma
beautiful segretaria sesso

affetto fighette fottilo
nell appartamento pancia
bollente sublime scopata collettiva

Anonymous said...

lesbiche gallerie
sesso bambine piccolissime
generalista mpgs
eccessivo amatoriali amore
tedesche bocchinare
perversioni casalinghe
sesso per adulti
favoloso fighetta strip
good asiatiche prostituta
donne ultra cinquantenni zozze
domestiche asiatiche
puttane in calore
affetto cowgirl doppio penetrazione
fresco piu carino mamma
piu fresco taglio nubile
69pass
cameriere arrapate
erotismo and immagini
zemanova hard
allievo masturbate in pace
congeniale segretaria fottilo
famoso bionde ubriache
sensazione fighetta merda
www tutto sesso
casinaccio
foto di bambola ramona nuda che fa pompini
ilona staller free fotos
immagini candice michelle
fermoposta
corto ufficio
deciso fighette maledica
sborrata colossale
casinaccio
americano scopata sulla riunione
fiche brasiliane
belle donne famose nude
famoso infermiera sesso
nel bagno bisessuale
cute ragazze amore
pleasant cowgirl pompino
fresco fighetta prostituta
amichevole piccooa e graziosa
derisorio mature sex
sega con un gay
celeste ma
beautiful segretaria sesso

affetto fighette fottilo
nell appartamento pancia
bollente sublime scopata collettiva

Ray Leinberg said...

ma vaatasin natuke aga eriti ei soovita, sisu nagu ikka venelastel on h6re

Ray Leinberg said...

nii palju v6in öelda et kindlasti ma poleks teadnud mis roll on siin arkadil. See on ehk siis mingi mitmekihiline sovetski värk, müstiline, jne. -- nii ei saa aga asja ajada kokkupuutes läänemaailmaga. Ma olen püüdnud tabada fooni ja kirjutada nagu teised aga ikka šokeerib see kustutamine. Me läänemaailmas pole harjunud kellegi omavolitseja Damoklese mõõk ripub su pea kohal, on reeglid ja usaldus neist peetakse kinni. Kustutatakse ka kui keegi parandab ajakirjaniku vigu, ajakirjanik parandab vea ja kustutab kõik kommenaatrid kus viga mainitakse. See juba lõhnab seaduserikkumise järele. Nii oli Delfis kus algul oli artiklis Härma. Võiks ju siis arkadi end esitleda ja selgitada kes ta on ja mis ta teeb siin, mulle on see üllatus, arvasin see on Evelyn Sepa blog.

Ray Leinberg said...

lisaks on ju veider Evelyn Sepp arvab autor ise kustutab -- siis ilmub välja arkadi et tema kustutab -- juba ju vastuolulist ja kaootilist küllalt. Sovetski mitmekihilisus oleks vist siis et selgub arkadi on Evelyn Sepp ja Evelyn Sepp on arkadi -- ehk, good night, comrade, I had enough.

Arkadi Zuk said...

See on tegelikult lihtne. Meie, sovieedid võime terve interneti ära kustutada. No kui põleb näiteks vmt.

Samas palun Evelyni osa selles blogis mitte alahinnata. Ilma temata oleks me tihtipeale hädas.

USAs on jah nende dalmaatsia mõõkadega veidi keerulisem.

Aga pole hullu. Tore vähemalt, et meil selline inforikas ja konstruktiivne vestlus on välja kujunenud.

Ray Leinberg said...

jah, aga seda tuleb teha kohe, kes on kes ja mis on kelle roll ja millised on reeglid kommenteerimiseks, millised kommentaaruid kustutatakse. Sa aga tahad mingit nalja teha ja ma saan vastuseid oma küsimustele millimeeterhaaval. Ja kuidas ma ala- või ülehinnata saan asja millest ma midagi ei tea, mida varjatakse. Kui petad inimesi -- kirjutad kellegi teise nime all -- ma ei tea siis... igatahes udutad ja naljatad ja ma ikka pole targemaks saanud.

Olav Tabur said...

Meeldiv koht, kus vastastikku tänatakse. Nii tänan ka Evelyni, kes leidis aega meilegi head soovida.
Ka noormehed hakkavad aru saama, et siin põhiartikkel räägib väga tõsistest asjadest südamevaluga.Sest - liiga palju ei saa ju ka korraga tahta, et lõpuni mõistetaks. Kõigile on vaevutud vastama. Aitäh jällegi vastajale.
Pean ka vabandama, sest see KUSTUTATUD asi oli minu veidi krõbedam jutt poistele, kuid järsku nägin Sirje artiklit, mul läks tuju paremaks, leidsin nupu, kus DELETE toimis ja kirjutasin uue jutu. Ei osanud arvata, et sellest märk maha jääb ja noored, ilmselt "Komsomolskaja Pravda" lugejad seda pahaks panevad.Võite uurida oma organitelt nii Ameerikas, kui Venemaal, et see olin tõesti mina. Vabandan.
Ühel laste lauluvõistlusel ütles koorijuht Thea Paluoja tüdrukutele, et kui esinema tulete, mukkige endid ilusaks, nina püsti ja olge endas kindlad, mis sõnumi kuulajale annate, vaadake neile naeratades silma ja öelge (laulge) julgelt oma sõnum.
Evelin Sepp oleks Thea`le hea õpilane, sest kõik need ja enamgi, omadused on tal olemas.Edu !
O.Tabur

Olav Tabur said...

PS ! Kui tähele panete, iga kirjutaja eraldi, et vaid TEIE kirjutistel on "purk" all, kuhu noolega vajutades saate halbu asju oma sulest kustutada ja muutute ise ka täiskasvanumateks. Pahatihti ütleme midagi halvasti või mõttetult, aga tagasi võtta ei saa. SIIN SAAB !!!

Jubejuss said...

Mis purk? Ja mis nool? Kas peab noolega purki tabama, et täiskasvanuks saada? Aga kuhu jäävad siis habe ja suguline läbikäimine ja teised toredad täiskasvanu tunnusmärgid?

Arkadi Zuk said...

No ma ei tea. Pidasime siin kvaliteetset poliitikablogi, kuni härra Oval viis teema selleni, kuidas Erki Nool peab purkidesse tegema.

Samas, eks need dopingukütid ole nagu natsikütidki - iial ei maga. Või tegelikult kõik kütid on sellised punaste silmadega.

Mõtlen siin.. ei tea kas Ray Leinberg Chuck Norrist tunneb.. ühekandi mehed ikkagi.

Jubejuss said...

Mina tegelt mõtlesin hoopis, et kui me kõik, me ühes ühtäkki unustaksime oma poliitilised erimeelsused ja... ja siis, ja noh, siis ma mõtlesin, et teeksin ühe luuletuse.
Kohe hea uni tuli pärast.

Anonymous said...

fighette primo piano
congeniale femmina pompino
lecca la fighetta
donne incinta
pretty bionde strip
jason x
vecchie con il culo sfondato
autocoscienza segretaria orale fotti
lesbiche vere
piu caldo amichevole vergine
freddo fighette spogliarello
adeguato capezzoli
lesbiche cinquantenni
sporcaccione donne
perfetto teen urinate
diciottenni sexy
immagini di donne con cavalli che scopano
comprensivo cowgirl sesso
clitoridi eccitati
gay con piselli piccoli
spogliandosi porno
piu fresco fantasticamente mamma
caldissimo sentimento nubile
risibile vecchie
pompini doc
prodigiosamente cowgirl
piacevole fighette sudore
in anticamera indiana
realita filmati
exhibitionism
foto divaricatore uterino
timido operaio diteggiatura
siti lesbici
nell appartamento spogliandosi
sito ufficiale
racconti di figa
caldo stravagante padre
incinta sodomizzata
misterioso segretaria dildo
divino amatoriali orale fotti
manga clistere hentai
audace asiatiche ubriache
piccola puttane
storie di piedi
grasse cosce
pompe bionde
megan gey
gradito topless
piu caldo celeste castra
fine lesbiche merda

Olav Tabur said...

See ongi nürimeelne "ärapanemine", ilmselt ei ole "arkadidel" ja "jubejussidel" tööl midagi teha või õppida. Igatahes, terve poliitikaga ei ole debiilsusel midagi ühist
Pidagem lugu üksteisest

Jubejuss said...

Minul on praegu tööl üks suur asi pooleli, aga üldse ei viitsi teha. Ei julge mõeldagi, et mis pilguga ma palgapäeval raamatupidajat vaatama hakkan. Eelmine nädal jälle olin tartus koolis ja siis seal juhtus nii, et ei viitsind õppida üldse. Erinevad nädalad, aga jõle sarnane olukord kas pole?
Muidu peale üksteise pean lugu veel kaks- ja vahel, aga harva ka kolmteisest kuna see number toob õnnetust! Sellepärast ei pea. Lugu, selles mõttes.
Samas meil naabrimees kirub ja vannub koguaeg, et just terve poliitika on üks suur deebiilikute kamp. Mine siis võta kinni kellel on õigus? Naabrimees, peab ütlema, räuskab siis kui purjus on. Aga selle kohta on öeldud, et lapsed ja joodikud ei valeta. Aga minu küsimus on hoopis selles, et mida sellisel juhul minusugune nõrk inimene arvama peaks? Vahel kodus nutan kui olen terve päeva õues olnd ja niivõrd palju erinevaid asju kuulnud.
Jah, eks need asjad ole juba sellised

Arkadi Zuk said...

Tervel poliitikal ei ole jah õppimisega miskit pistmist. Osal on muidugi.

Ma vaatan tihtipeale raamatupidajat. Ta vaatab ming ka. Selline ergutav kontoriflirt. Seepärast ma ei peagi tööd tegema. Võibolla ka sellepärast, et ma olen ise vist see raamatupidaja. Mul on suur peegel.

Tegelikult tahtsin hoopis sellest rääkida, et üks jabur orav oli mu pähklid kuskile ära pannud.

ei teagi kohe kuidas olla või kellele minna.

Arkadi Zuk said...

Mul tuli üks isiklikku laadi küsimus vahepeal meelde. Ei tea kas Vjtsislav Leedo on juba selle pistikupesade kaudu reisimise masina valmis saanud? Oleksin tahtnud vaatama minna seda kultuuri ja demokraatiat milles Ray Leinberg nii isuäratavalt rääkis.

oh jah .. Ameerika kõikide võimlate maaa

Jubejuss said...

KÄES! Otsustasin palgapäeval raamatupidajat usaldusliku kõõrdpilguga vaadata.

Arkadi Zuk said...

Juss, imetlen su poliitilst tarkust ja mul on hea meel, et peale valise ilu oled Eesti jaoks kaunis ka sisemiselt.

ps. Janno "Rahva Lill" Reilijan kasutab seda niput juba ammu.

Teil majandusmeestel ikka nupp lõikab.

Olav Tabur said...

...aitäh, ma ei mängi enam. Olete liiga andekad (jussid...)Nii küündite tõesti varsti ÄRA PANEMA kõike, mis ette juhtub. Lihtsalt piinlik...

Arkadi Zuk said...

Vahest on jah selliseid piinlikke situatsioone. Eile käisin aatekaaslaste ja ühe Lembituga jalkat mängimas. Elu keerdkäigud aga viisid mu endast täitsa väljakule. Pröökasin lõpuks hirmus vihaselt, et ma enam teiega ei mängi ja käskisin kõigil igasuguseid asju panna. Nüüd hirmus piinlik. Mul oli plaan sellest mängust oma paljudele lastelastele kunagi rääkida.. nüüd aga suu petti täis.

Ükskord nägin aga Mihkelsit kristiine prismas oma väljamõeldud sõbrale kõva häälega hüüdmas - Kas me sellist eesti juustu tahtsimegi!! Siis oli ka piinlik.

Jubejuss said...

Nagu seegi kord kui mul kodus viiesajane ette juhtus. Siis ka panin ta ära - paljugi mis ja nii ka oli, sest ükskord tulid jõulud ja siis sain selle eest hoopis kinke osta.
Muidu ma arvan tegelt, et ma olen arvutiviirus ;)

Arkadi Zuk said...

Ma arvan, et olen kingitus.

aga see selleks.

autor said...

Juss ja Arkadi,
ma vaatasin, et Ray-st hakkab teile nagu mõttekaaslane kujunema, aga kartma lõi.
Kahju :-(

Evelyn Sepp said...

olavile,

ei tea, kui kõiki neid kommentaare lugeda, siis tundub, et õige laul, mida laulda on "laul verelilledest."
lugupidamisega!

Olav Tabur said...

Olete, Evelyn, imeline poliitikamaailmas orjenteeruma.Mina siinseid "jutumehi" ei mõista, vaatasin ka teistele artiklitele, enamik vastukajasid on ühemõttelisi solvanguid täis "paraja paari" poolt, see ei ole ju ka lõbus, pigem tükitöö.Selle jama vahelt ei leiagi korralike inimeste kommentaare ülesse.Väga kahju, see ei ole nn. "abivallavanema tasemel" ka mitte, nagu Lennart Meri tavatses lollusi peenemalt nimetada.
Selliseid ettearvamatuid inimesi tuleb karta ja häbi on ka, sest mõni sõna tuleb neil puhtas Eesti keeles.
Jõudu tervist ja aitäh !
Lugupidavalt, Olav.

Olav Tabur said...

lp. jubejuss
Panid küll viiesajase ÄRA, kuid Sirje ootab parteimaksu nii väga.
Loe Sirje ootustest eespool, kui jälle tööl oled, puhkepäevadel Sa ju ei kommi
Sõbramehe poolest.......

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區