1.3.11

Evelyn Sepp: kampaaniamuljed 1


Kurb on see, et ilmselt mitmel erineval põhjusel mööduvad seekordsed valimised nii, et nad nagu polekski toimunud ja kampaanias puudub keskne sisu ning teema. Samas on mul endal oma isiklikku kampaaniat küll lust teha. Abiks on mul väike ja toimekas tiim ja kurta pole küll millegi v.a. külma ilma üle.


Inimesed ei riidle, ei viska asjadega, ei sülita, ei sõima. Üldiselt on kõik ok.


Mõistagi on reaktsioonid erinevad. Mõni on üllatunud, mõni jutukas, paljud tunnevad ära ja soovivad edu, paar korda on suisa küsitud, et kuidas ma niimoodi ise endale reklaami teen. Olen siis seletanud, et kes siis veel peaks mind paremini tundma ja tutvustama kui mitte mina ise.


Täna oli lõbus seik ühe Säästumarketi juures. Soliidne proua imestas, et Teie, siin, Säästumarketi juures. Vastasin selle peale, et kõlbab mul sellest poest ostmas käia, kõlbab mul selle ees oma valimismaterjali ka jagada. Tema siis teatas, et temal küll ei kõlba osta sealt. Et kell 12 pole ikka kaupa veel tulnud ja muidu pidi ka kvaliteediga kidur olema. No arutasime siis veel asja ja leidsime, et ega linnapea ja ka peaminister saa keelata omanikul kehva äri teha. Kui ikka teenida oma poes ei taha, siis ei taha...


Teine lõbus seik oli ühe neiuga. Esmalt tuiskas poodi ja kui kaup tehtud oli, tuli ise ja küsis mõne küsimuse. Imestas samuti, et miks ma ise enda materjali jagan ja mida ma luban. Ja kas ma ise ka usun neid lubadusi.


Andsin siis oma flaieri ja ütlesin, et lugegu ise, et ma ei luba suurt midagi, sest ma tõesti arvan, et täna on Eesti olukorras nagu tulekahjus, kus pole aeg rääkida sellest, kuidas me uue ja suurema maja ehitame, vaid kus tuleb reaalselt tuld kustutada.


Tähendab, et rääkida tuleb küll, aga nende juttude formaat pole valimisloosungid ega flaierid. Visioonid ja tegevuskavad olgu sisulised, realistlikud ja põhjalikud ikka.


Neiu võttis flaieri, vaatas ikka umbuskselt mind, luges selle läbi ja mulle vähemalt tundus, et jäi tõsiselt mõtlema. Loodan, et tema oli just see noor ja terve mõistusega inimene, kes oskab hinnata ka sellist asusust.


Igatahes läksime me lahku rahuloluga tema ilmes... Ilmselt minu omas ka!


Pärastlõunal oli mul veel kohtumine koolilastega. 9.klass. Aga nii asjalikke ja tarku küsimusi, ei ole mult ammu enam küsitud. Mul oli hea meel püüda vähemalt sama sisukalt vastata. Kui uue Eesti lapsed kasvaksid kõik mõtlemiselt nii teravaks ja kaalukaks ja sisuliseks, oleks Eestil veel lootust ...


Rääkisime muide hindadest, palkadest,eurost jms.


1 comment:

Maakler @ Work said...

Olen nõus Teiega.

Antud kampaania miinus mitte teema puudumises, vaid pean seda mõttevabaks. Jutud ei millestki. Tühjad lubadused, mida ellu viia ei ole võimalik ei homme ega 10000 aasta pärast.

Kampaania on muutunud balagaaniks ja tundub nii et ka elu on pigem tsirkus kui asi mis on elamist väärt.

Antud kampaania viis mõttele et tegelikult valima minna ei ole vaja - sellest pole kasu ega halba ei too midagi. Vahet pole kas võidab KEK, RE, IRL, Rohelised või lillad - elu jääb samaks. Ehk siis jäävad kõik need atribuudid mille saatel oleme elanud.

Kas Te teate mida tahab mida soovib normaalne inimene, kel on vähemalt haridust, oma äri ning inimene kes veel ei ole vana vaid elab oma elu parimaid aastaid? See inimene tahab stabiilsust ja rahu. Ma ei loe ajalehesid ega vaata TV sest olen väsinud musta pesu pesemise nägemast.

Teie arvamusega et .... sest ma tõesti arvan, et täna on Eesti olukorras nagu tulekahjus, kus pole aeg rääkida sellest, kuidas me uue ja suurema maja ehitame, vaid kus tuleb reaalselt tuld kustutada. - tsitaadi lõpp - olen 100% nõus. Siiski täpsustan natukene, et tuld kustutada keegi ei viitsi ega oskagi. Samad lood uue maja ehitamisega. Ei oska ega viitsi. Meie vajame uusi lahendusi. Uusi inimesi. Valija nagu mina tahab näha et valitud saadik teeks midagi, et tema soosik räägiks valijaga, nii nagu Teie tegite. Ent kõige lihtsam tee on vist meie poliitikute arvates tühjade lubaduste tee. Milles ma võin kindel olla? Kas lepingu pakkuja ei ütle lepingust üles?
Ma ilmselt ei lähe valima - mind need valimised ajavad oksele. Kahju et pole meil niukest asja nagu CONTRA OMNES. See oleks õige valik. Näidata valitsusele näidata valitsuse liitlastele et nende poliitika on mulle võõras.

Siiski mõnikord peab maja tuhaks põlema ja et tulekahju ohvrite arv oleks võimalikult suur. See on ju väga lihtne reegel ja looduse seadus - ellu jääb see kes tahab kes armastab elamist. Ent kahjuks see on juba revolutsiooni ja kodusõja tee.

Meie riik on haige. Õnneks on veel võimalik terveks ravida või siis elustada. Muidu tunne on juba selline et valimised aastal 2015 ei toimugi - EL määrab meile ise, kes peab Steinbocki majas valitsema. Meie valitsuse ja muude poliitikute positsioon on selline et nagu nõuka ajal ei sõltu neist mitte kulligi, vaid kõik on saatuse hooleks jäetud.

Ma soovin Teile Lp. Evelyn 6.03.2011 edu ja võitu. Vähemalt olete ainus poliitik siin Eestis kes on tõesti väga omapärane ning ei karda saatust ega raskusi pelga.

Edu!