8.12.09

Evelyn Sepp: tervitusi Istanbulist!



Ujumise Kalender 2010 sobib suurepäraselt nii spordisõbra kui ka muidu maitseka inimese kingikotti ja on nüüd saadaval läbi Eesti Päevalehe E-poe!
Ostes selle kalendri läbi EPL: või läbi Eesti Ujumilidu toetad nii ka Eesti ujujaid.
Täname teiepoolse toetuse eest juba ette!
Ja midagi tahaks vastukommentaariks öelda ka KUKU raadio spordikommentaatoritele, kes kurtsid paar päeva tagasi, et kalendris pidavat vähe seksi olema.

No härrased, milleks pakkuda ujujate osavõtul midagi, mida on niigi maailm täis?! Nende väärtuslikku aega tasub kasutada selleks, et veenda Eesti avalikkust selles, et ujumine on ilus spordiala.

Ja usun, et olete minuga nõus, see on meil õnnestunud päris
hästi!:)


Aga nüüd Istanbuli. Võistkond on täies koosseisus kohal ning tuju ja vaimsus hea. Lahenenud on samuti ka väikesed äparadused.
Siin on hea õppetund anda LEN-i tehnilise Büroo liikmel Rein Haljandil, kel jääb ilmselt pikaks ajaks meelde see, et Türki reisimiseks peab kaasas olema ka pass, ID-piletist ei piisa ...:)
Nimelt unus tal see koju ja nii tuli tal vähemalt 24 tundi veeta Istanbuli rahvusvahelise lennujaama loodetavasti mugavas transiit-tsooni hotellis seni ,uni pass Tallinnast järgi reisis, aga asi seegi.
Võistlusareenil oli samuti väike sekeldus rahvuslippudega. Nimelt oli Eesti rahvuslipp teiste rivis üles saanud valetpidi. Aga seegi on lahenemas ja kõik on väga asjalikud ja sõbralikud.
Minu viimasest Istanbuli käigust on möödas vist juba enam kui kaks aastat ja niisuguseks linnapildi muutuseks ma valmis ei olnud. Suured linnad arenevad omasoodu ja paratamatult kulub neil ka mõne asja peale rohkem aega, kui väikelinnades. Vähemalt lennujaama poole jääv piirkond, kus on EM-i ameltikud hotellid ja ka võistlusareen, on igatahes uus, värske, roheline ja heade teedevõrguga. See väärib igatahes tunnustussõnu.
Võistlusareeni enda kohta on ujujatel seni samuti häid sõnu olnud öelda. Tegu on ajutise basseiniga, mis on üles seatud meie Saku-halli sarnasele areenile. Ka selles hallis toimus Türgi Eurovisiooni peakontsert, nii et helgeid mälestusi jagub siit nii meile kui türklastele ...:) Loodetavasti!
Tehnilistest uuendustest on sedapuhku esimest korda kasutusel nn uued stardipukid, mille kalle ja suurus annavad sportlastele senisest suurema stardihoo.
Meenutada tasub vist ka seda, et need on viimased võistlused, kus kasutusel on palju kuulsust kogunud imetrikood. Küllap annab langevate rekordite sadu ka sellevõrra parema aastalõpu sissejuhatuse nii ujujatele endile kui ka kõigile pealtvaatajatele.
Lisakks on veel üks FINA uuendus - nimelt on tiitlivõistluste pool- ja finaalides senise kaheksa sportlase asemel 10 ujujat.
Teleuuendusi on kindlasti teisigi, mis selle ala jälgimise atraktiivseks muudavad ja sellest saavad osa ka Eesti spordisõbrad.
Nimelt - Eesti jaoks on nende võistustega seotud veel üks meeldiv uuendus. Esimest korda teeb ujumise EM-lt otseülekandeid
ka ETV.

Neljapäevast kuni pühapäevani ehk siis kõigi 4 päeva õhtupoolsetest finaalprogrammidest on otseülanne koos Tallina-poolse kommentaariga, lisaks kokkuvõttesaated hommikustest eelujumisest ning päeva lõpuks ka lühike ülevaatesaade.
ETV ülekanded algavad järgmiselt:

No comments: