10.12.09

Evelyn Sepp: ETV otsus on end juba õigustanud!


Saage tuttavaks - Jane Trepp, värske Euroopa Meistrivõistluste hõbemedali omanik. Foto autor Jarek Jõepera.


Vähem kui tunni pärast asub ETV tegema esimest otseülekannet Euroopa Meistrivõistlustelt ujumises. Sedapuhku Istanbulist.


Arvestades hommikusi eelujumisi ja seda, et tervelt 2 Eesti ujujat on end juba 1.päeval murdnud õhtustesse poolfinaalide ossa, on rahvusringhäälingu otsus end igati õigustanud.

Ujumise telepilt on aastatega muutunud vägagi atraktiivseks ja ülevaatlikuks ja Eesti sportlaste õnnestumised väärivad nende jagamist Eesti televaatajaga igati.


Eesti ujumise 100 juubeliaasta künnisel on selline tähelepanu tõus ujumise kajastamise vastu samuti äärmiselt tänuväärne ja igati
asjakohane ja elu on näidanud, et mitte miski muu ei innusta noori tohkem sama teed sammuma kui omad Eesti eeskujud, kes tulevad koju kätte.

Hommikune Jane Trepi 50 rinnuli uus võimas Eesti rekord, millega ta on 4.ujuja poolfinaalis, annab loota veel üht – finaali starti. Tulemus sõltub aga täna ainult temast endast.

Ka Martti Aljandi võimas 100 rinnuli rekord ja ujumine, millega ta pääses õhtusesse ossa 10-ndan tõotab tulla samuti põnev. Finaalis ujub teatavasti uute reeglite kohaselt 10 sportlast ja tulemus sõltub sellest, kes kuivõrd on suutnud taastuda. Kahe võistlusosa vaheline aeg on praktiliselt kulunud hotelli ja tagasi sõidule ja lõunasöögile. Aga nii on see ka teistel.


Aga üks asi, mis muide üha enam Eesti noorte ujujate puhul silma hakkab ja mida paljudel Eesti sportlastel kipub puudu jääma, on
põhjendatud enesekindlus. See, et minnakse õigel hetkel tegema oma tulemust! Vormis ollakse just nimelt tähtsamateks tiitlivõistlusteks. Ei ennem ega hiljem. See on väga kõva kvaliteedimärk.


Kokkuvõtvalt tähendab see seda, ujumisspordis
vähemalt, et edu ei ole kunagi juhuslik. Ebaedu võib olla.

Ujumine on kindalsti vähem taktikaala kui ehk mõni teine spordiala ja siin sõltub edu enda headusest, mitte niivõrd teiste ebaedust.

Professionaalset ettevalmistust silmas pidades on kindel kvaliteedimärk muuhulgas seegi, mitu isilikku rekordit võistkond teeb. Sellisel massispordialal nagu seda on ujumine, ei pruugi kohad alati just taset näidata ja määravaks saab just võime ületada enda senist parimat.

Aga hommikune saak numbrites kokku oligi kõnekas – kokku tegid Eesti sportlased 12 starti – 11 individuaalset ja meeste teateujumise 4x50 kombineeritult. Vees käis 10-ujujast 9. Vaid Triin Aljandil oli täna veel vaba päev.

Kokku tehti 10 isiklikku rekordit, 8 uut Eesti rekordit ja juba mainitud 2 sportlast jõudis poolfinaalidesse.Ootame-vaatame, millega see õhtu veel lõpeb!:)

ETV2-lt algab otseülekanne juba 16.55!!:)

No comments: