29.2.08

Evelyn Sepp: maiuspala võitluskunstide gurmaanidele





Homme algavad I Eesti lahtised võitlusspordimängud, kus programmis ka kudo, mis ka pildilt näha.


Sel nädalavahetusel, 1-2.märtsil toimuvad Tallinnas Kalevi Spordihallis I Eesti lahtised võitlusspordi mängud ehk siis rahvusvaheline võitluskunstide turniir.

Võistlustulle asuvad 4 areenil 5 riigi pea pooltuhat sportlast, kes kahe päeva jooksul selgitavad paremad nii kudos, sambos, sport chanbaras kui taekwon-dos.

Tegemist on kindlasti ainulaadse võitluskunstide spordifestivaliga, millest loodame, et kujuneb huvitav ja Eesti spordi- ja kultuurielu elavdav tugev traditsioon. Idamaade võitluskunstid nagu ka filosoofia on järjest enam nn vanas maailmas populaarsust kogumas ja nii on see ka Eestis.

Võistluspäevad algavad kell 10.00 hommikul ja kujunevad kindlasti elamusterohkeks kõigi võitluskunstide gurmaanide jaoks.

Laupäeva õhtul algusega kell 18.00 toimub aga võistluste piduliku avamise, koos finaalide ja showprogrammiga, mille käigus on kavas lähemalt tutvustada nii kõnealuseid spordialasid kui ka nende aja- ja edulugusid.

Eesti taekwondistid peavad aga maha ka printsipiaalse Eesti-Vene maavõistluse, sest võistlustulle astuvad Moskva ja Tallinna võistkonnad on mõlemad sisuliselt oma maa rahvuskoondised.

Nii et oodata on põnevaid heitlusi ja kõik huvilised on teretulnud kaasa elama Eesti sportlastele.

Võistlused korraldab hiljuti moodustatud Eesti Võitlusspordi Ühendus, kes koondab enda alla erinevate võitluskunstide esindajatest moodustatud alaliite.'

Suurepäraseks uudiseks võitluskunstide administratiivpoolel tegutsejatele on kindlasti seegi, et homme saab allkirjad ka koostööleppe Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Võitlusspordi Ühenduse vahel.
Tänan kõiki, kes on kaasa aidanud selle ühenduse idee sünnile ning kes juba nädalaid tegevad võistluste ettevalmistamisega. Loomulikult jõudu ja edu ning ausa spordi vaimu kõigile võistlustulle astuvatele sportlastele!

Kohtumisteni juba Kalevi Spordihallis!

No comments: