22.3.07

Evelyn Sepp: kuidas kuked munevad?

Ärge arvake, et see on iroonia koalitsiooniläbirääkijate arvel. Sugugi mitte. Täpselt sellisena kujutab oma rolli poliitilises bioloogias ette ajaloolasest ekspeaminister Mart Laar.

Pärast Reformierakonna enda sisepingete hetkelist avalikkuse ees lahvatamist oli just Laar see, kes Postimehele kommenteeris järgmist:

«Muneme enne muna valmis ja siis
kireme,»

ütles õhtul Laar, kes keskendub enda sõnul praegu vaid hea koalitsioonileppe tegemisele.

Nimelt IRLi arusaama järgi sobib välisministeeriumi etteotsa just kõige paremini Laar, kuid Ansipi arvates säraks tema täheke eredemalt, kui Isalndi väljakul resideeruks keegi hallim kuju.

Küll aga on Meelis Atoneni kuri korralekutsuv toon märk Reformierakonna siserivaliteedist.

Pole ju kellelegi saladus, et omal ajal Tartu mehe Tallinnasse tulekust ei olnud kõik sugugi vaimustuses. Kahtlen selleski, kas erakonna esimehe sedavõrd silmapaistev valimistulemus erakonna enda sees just siirast vaimustust esile kutsus.

Kindlasti annab see aga Ansipile indulgentsi toimetada senisest märksa jõulisemalt. Millest muust siis palju pingeid tekitanud Ansipi avaldus ikka kõneleb…

Pigem oligi see peaministri esimene avalik läkitus oma siseringile
sõnumiga, et seekord teeb ta oma meeskonna ise ja et nüüd hakkavad ka Reformierakonnas kehtima uued mängureeglid.

Teistel läbirääkijatel tuleb teha lihtsalt omad järeldused ja valida pool. Muidugi on ka võimalik, et nii mängitakse Ansip hoopis omade poolt kahvlisse. Reformierakond on seda kunagi juba teinud, kui Res Publicat aidati üles töötada.



Ja neid mune tahaks küll, Mart, peatselt näha. :)

Teie Evelyn

20 comments:

Anonymous said...

Jah, usun, et Sul on paljuski õigus.

Vali Dool said...

Siit saaks hea delfi pealkirja: "Evelin Sepp tahab näha Laari mune"

Delfi ajakirjanik, kus sa ometi oled???

Rein Kuresoo said...

Juhul, kui Mardi ja Andruse sünastrias on Mars opositsioonis Cironiga ja Mardil Jupiter Skorpionis 4. majas, siis võib sellest igavene jama tulla. Kui kuke muna haub lõpuni Keit Pentus, siis koorub sellest basilisk.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Nõrgalt panustatakse siinsetesse kommidesse. Olav Jabur vist lõpetas valimispropaganda ära ja nüüd on kadunud.

Sellega ma tõestan, et edelaraudtee rongis on vihvi ja rong on endiselt rööbastel (Jõgeva)

Kui keegi munele hakkas, siis ma võtaks paar tükki, pannile noh.


Evelyn, millal ma valimisnänni kätte saan?

Olav Tabur said...

Minul siin valimistega küll midagi tegemist polnud, selgub, et "bobikul" oli ja provotseerimaks veel midagi väljaütlemisi minu poolt, lubab mees tõesti juba intervenelasele
omaseid solvanguid. Olen kuskilt lugenud lause, et:"INTERNETI KOMMENTEERIMISKESKKOND on vaimuhaigete värdjate eneserahuldamise nurgake". Ärgem siis kinnitagem seda ütlust, mõnel inimesel polegi muud kanalit, et sõna võtta ja kaasa rääkida. Lämmatate võimuhaigete Martide promomisega "eetri" massiliste labasustega ära ja kui keegi sellest välja ei tee, tuleb appi loomusele omane teiste solvamine.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Efka, vaata, et Sa oma koduerakonda ei häbista Foorumis. Sõima neid koolitsjoonimeha kõvvasti, et ikka hea oleks! Viimne kord, kui Sa seal esinesid, jäi küll hea mulje. Panid tervele rahvale täiega, äge noh!

Arkadi Zuk said...

Evelyn. Kas sa oled juba näinud Mardi mune? Kas sa tahaks sellest rääkida?

Ray Leinberg said...

mandaat on siis mandaat kui valijal on, 1, aju, 2, m6istus, 3, m6istus korras, 4, aju on pesemaat (ära seda tõlgenda nagu Laari ütlust, ära "pese lapsi ära" nagu Kaval-Ants).

Kui aga hale sovjett midagi teeb karjana joostes, tuulena pööreldes, muutes meelt tühiseimal põhjusel see pole mandaat demokraatlikkus mõttes.

Me siin Läänekanfis KÕIK vastame nõuetele 1-4, te aga mitte.

Seega mis valijad tegid tuleb siiski võrrelda enne selle kõige tähtsamaga, TERVE MÕISTUSEGA.

Nõukogudelikule mõtlemisele on omane poolikkus, terviku mittenägemine:

1, Jürgen Kaljuvee näeb et valetšekile oma nime kirjutamine on võimalik, aga ei näe et selline tegevus pole massiline kuna kaamera jäädvustab tema ning ka tšekk kuhugile ei kao, politsenik IQ-ga 1... näe paneb need kaks asja kokku.

2, Kristjan Lepik näeb et webaaidile on lihtne sisse murda, aga ei näe et selline tegevus pole massiline kuna info kasutus börsil on ka 20-1 nägemisega reguleerijale nähtav.

3, palk, jah, tõuseb -- hea asi -- aga kauba hind tõuseb veel kiiremini, halb asi. Seet6ttu tõesti teie reform on nõukogudelikult poolik. Keegi võib jõuda osta midagi enne hinnatõusu, nii palju on selles ettepanekus head...

4, tädike sidus kitse tõkkepuu külge (kui see oli all), tsuhh-tsuhh-tsuhh...

5, Ivan Sussanin...

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Ray, Sa oled mu iidol!


Selline väike küsimus, et kas Sa saaksid sealt kõigi võimaluste maalt saata siia mulle väike pakk rosinaid, kohalikku sokolaadi ja ühe politoloogiaalase raamatu, et end harida saaksin? Ma olen VAIMUSTUSES Su argumenteeritud sõnavõttudest, ju siis pead ikka jõle tark mees olema. Meil siin kahjuks see tase nii nõrk ja raamatukogus vaid Nõukogude aja raamatud. Aitad ehk Eestlaste teadmisi suurendada?

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Kes on näinud Mardi mune?


Kutsun kõiki Mardi mune näinud aktiivseid kodanikke üles neist rääkima ja avalikult teada andma!

Ka Sina, Evelyn!

Rein Kuresoo said...

Ma olen Mardi mune Kama saunas näinud küll ja küll, aga siia bloogi põle seda vist enam mõtet kirjutada.

spark said...

surnud või?

Jubejuss said...

Uu! Evelin!
Teema tekkis öösi

Obu said...

Evelin!

Sooviks hirmsasti teada sinu, kui noore, ilusa, tegusa ja innovatiivse Eesti poliitiku seisukohta oma erakonna esimehe seisukohtade suhtes?
Võid soovi korral neid väljendada ju ka nii, nagu sa kommenteriks pronkssõduri teemat...

spark said...

ei ole hullu, valimised lähenevad

Hundioru Nirti said...

(Jätke Laari munad rahu!)

Miks te ei kirjuta midagi isiklikku? Midagi, mis aitaks selle külma ja rangelt soengusse sätitud juustega naise sisse näha?

See on tõsiselt rõlge, mismoodi poliitikud peavad bloge selleks, et kõigile ikka tõestada, et nad on väga suured erudiidid ning igati igapäevaeluga kursis ja Oma Arvamust omavad.

Miks mitte lühike sissekanne: "Ah, tahaks puhata neist ajakirjanikest ja nende nõmedustest!"?

...

asum said...

evelin ostis edkarile viljapeksu masina.. munad häirivad aga praadida ei oska.

Jrm said...

Kaks kuud viimasest postitusest... Tst-tst-tst, Efka, alles sa lubasid, et "valimised said küll läbi, aga see blogi elab edasi!"

PunapeaMary said...

Evelin!Muidu ma just Sinu fännklaabi ei kuulu, aga ära Sa seda bloogi kyll kinni pane! Kriba mida iganes - kas Laari munadest või iseenda kuldmunadest ja sellest kuidas neid välja haudud -ega seda niikuinii keegi eriti lugeda viitsi:)! Mina käin siin umbes korra poolaastas kui tuju väga paha on. Nii muhedaid kommentaatoreid ja teravmeelseid kommentaare mujalt juba ei leia! Positiivne meeleolu on igaljuhul mitmeks järgnevaks tunniks tagatud. Jõudu ja jaksu jätkamiseks kogu siinsele seltskonnale:)!

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區