5.8.09

Evelyn Sepp: Kuku - raadio mõtlevale inimesele, Delfi - ....

No olgu siis hammas hamba vastu. Kui Kuku on ikka end reklaaminud kui raadiot mõtlevale inimesele, siis Delfi enesereklaam näib olevat just vastupidine...

Vot selline väike vahejuhtum sellest, kuidas ja millega Delfi toimetus enda palgaraha välja teenib. Rääkige siis veel sellest, et ajakirjandus peaks ka lugejat harida püüdma. Aga kus sa sellega - vale ja manipulatsioon seal, kus võiks tõesti püüda arutleda asjade olemuse üle ...

Esiteks pöördus Delfi ajakirjanik minu poole kommentaari saamiseks täiesti huvitava ja normaalse probleemiasetusega:

küsimus siis selline, et kas ettepanekul, et riigikogulased võiksid palka saada vastavalt tööl käidud ajale, on jumet või on see mõttetu läbinämmutatud ettepanek. Ühest küljest kõlab loogiliselt, valdav enamus töövõtjaid saab palka niiviisi. Ehk on mõni teine külg ka, mistõttu see pole hea idee?

Minu vastus sellele on minu meelest samuti vägagi mõistlik - asi pole tööl istutud ajas, vaid selles, mida tehakse:)

""Ei näe paraku sellisel muudatusel mingit lisaväärtust. Eesti väikese ühiskonnana peaks iga hinna eest püüdma säilitada oma dünaamilisuse ning ,hoiduma sellisest "formaalsest lihtsusest".

Ühiskondlikku kaalukuse mõõtmise viimine nö tükitöö alusele oleks suur samm tagasi. Paraku on Eestis rohkme kui 101 probleemi ja vaatamata kriitikale ei korralda keegi selle 101 saadiku tööaega paremini kui nad ise.

Paraku tuleb ka täna ette olukordi, kus inimesed ei tunne suurt osa oma rahvasaadikutest ei nime ega nägupidi ja kuulevad nende nimesid peaaegu esimest ja viimast korda vaid siis, kui avaldatakse järjekordset statistikat istungitest osavõtu kohta ...

Sellise muudatuse mõttekus oleks kaalumist väärt teise töökorraldusega rahvaesinduste ja väga suurte riikide puhul."

Nii, ja mis sellest siis kõik välja tuli - kõigepealt tantsusaatest pärit rõõmus (näkku naerev) foto ning sellele lisaks pealkiri: Sepp: palk vaid töö eest - mõttetu.

Paraku on see 180 kraadi erinev sellest, millest räägib minu kommentaar ja see on ometi ühemõtteliselt mõistetav. Küll aga ei ole paraku suurel osal Delfii kommentaatoritel kombeks ju peale suurte tähtedega kirjtuatud pealkirja ja pildi ning kommentaatori nime rohkem lugeda.

Ja minu ainuke küsimus Delfile on - miks te valetate
ja kasutate selleks minu nime ja fotot!? Teie jaoks võib-olla on tõesti palga maksmine töö järgi mõtetu. Minu jaoks on mõtetu tööl käimise samastamine töö tegemisega.

Kokkuvõtteks:

olen tõsiselt üllatunud DELFI loo pealkirjast. Kas minu antud kommentaarist tõesti loeb välja mõtte, et Riigikogu puhul võrdub tööl istumine töö tegemisega!?

Olen väga nördinud sellisest lugejatega manipuleerimisest. Kahju kui DELFI toimetus peab sellise valetamisega reklaamiklikke teenima...

Seega võiks toimetus vabandada valetamise pärast esmajoones oma lugejate ees ning siis pealkirjastada oma "uudisloo" vastavalt selle sisule ning ausalt öeldes oleks täiesti kohane ka minu ees vabandada ning teemasse puutumatud kõntskommentaarid loo juurest ära koristada.

4 comments:

Andres Laiapea said...

"...teise töökorraldusega rahaesinduste..."
ohh, mis tore freudian slip

Anonymous said...

alati tuleb rahulikult sisse-välja hingata. eriti siis, kui on tarvis kirjutada sõna "mõttetu".

Evelyn Sepp said...

ristole,

paraku on lugu ja pealkiri erinevate autorite looming. kommentaari sisu pärineb tõiesti minult ja sealt küll ei ilmne töö eest raha maksmise mõttetust.
Pealkirja kirjutaja aga oli keegi teine, kes ilmselt tõesti istubki DELFI toimetuses ja ei tee seal oma ajakirjanduslikku tööd, vaid s...:(

Anonymous said...

tegelikult küll juhtisin tähelepanu õigekirjaveale, aga üldjoontes, delfi koha pealt võib Teid isegi tõsiselt võtta.