12.3.09

Evelyn Sepp: Toompeal on kuum

... lumi sulab, sest laulukoor teeb proovi!

Meie, Toompea koorirahvas, ootab oma laulujärge umbes sama kannatamatult kui kõik ülejäänud kevadet. Seepärast – mida kuumemalt me laulame, seda kiiremini see kevad ka tuleb! Ja ilmateate kohaselt ongi õige aeg kevade saabumiseks just 21.märtsil. Nii, et olge siis telerite ees valmis!

Kolmapäevane proov sujus meil aga viperusteta ja heas tujus nagu alati. Keegi oli kuskilt välja otsinud ja kaasa toonud ka vana elektrooniline Pille või oli see nüüd Pilleriin – ehk süntesaatori, millelt siis õiget toetavat helistikku välja võluti.

Kolleeg Taavilgi oli oma lapsepõlvest meenutada mahlakas lugu sellest, kuidas ta just sellisel pillil “rannapit” tegi ja enne seda veel pilli kahehäälseks ehitas. Aga näe, nüüd on juba suur poiss ja Riigikogus ja puha ja kui vaja räägib mitmel häälel korraga nagu ühele korralikule poliitikule omane. J

Muidu sujus kõik nagu ette nähtud – küll seljad, küll ninad koos. Meie pühendumisest annab välja lugeda küll, et koorirahvas on Toompeal väga motiveeritud . – oleme valmis harjutama kuidas iganes, peaasi, et hääled kõlama saab. Ja küllap saame kah! Ja neil, kel pole just parimat baritoni või kõlavamat sopranit pakkuda, on ette näidata suurim laulurõõm.

Kui koorlastele midagi üldse muret teeb siis see, et sõnad ei kipu veel meelde jääma, et proovi aega ei ole ülearu, et kolleegid on vahelduva eduga väga hõivatud ja lõpuks veel tohutu probleem – mida selga panna.

Eks see olegi järgmine peamurdmise koht – kas ilmuda teleekraanile nagu kamp ooperfantoome, energiapommidena muusikalist Mamma Mia, või kellegi vahepealsena.

Vaikselt loodan, et hea maitse ja huumorisoon ei jäta meid ka selles küsimuses maha.

Aga ütlus, et maitse üle ei vaielda on küll tõde, aga ainult pool tõde. Kogu tõde seisneb ilmselt tõdemuses, et maitse üle hoopis kakeldakse!

Nii et järgmise korrani!

Teie Evelyn

No comments: