5.3.08

Evelyn Sepp: koostöös peitub jõud


Peale minu isiku avalikku sissejuhatamist Eesti Võitlusspordi Ühenduse presidendi ametisse, on head Riigikogu kolleegid võtnud mind vägagi meeldiva shefluse alla ning seletanud lahti nii mõnegi põletava spordipoliitilise probleemiderägastiku.
Mõistagi ei jookse see mööda külge maha. Paljus tuleb neid lahendada meil lihtsalt koos.

Nüüd aga ühenduse enda juurde. Lühike ülevaade sellest kulub ära samuti neile spordisõpradele, keda teema otsesemalt või kaudsemalt puudutab.

Esiteks. Eesti Võitlusspordi Ühendus koondab endas alaliite, mitte klubisid. neid on läbi oma alaliitude hetkel esindaud 23. Sellisel tasemel koostööl näeme me lihtsalt enam perspektiivi ja Eesti spordimaastikul ka vajadust. See kohustab alaliite esmajoones edendama oma spordiala ning seda toetavalt ka organisatsioonilist struktuuri. Ühendus pakub koostöös lahendusi neile küsimustele, mida on mõistlik koos lahendada.

Teiseks. Käesoleva aasta 1.märtsil sõlmis meie ühendus Eesti Olümpiakomiteega koostöölepingu, mille kohaselt EOK tunnustab meie tegevust erinevate võitlusspordi liikide koordineerimisel ja juhtimisel Eestis;

Kolmandaks. EVSÜ moodustada jääb võitluskunstide treeneritele ühine kutsekvalifikatsioonikomisjon, mis peaks ühelt poolt tõstma kindlasti ka treenerite taset, peamine aga, andma treeneritele just nende alal kutsetunnistuse, mitte aga mõne teise ala hõlmas.

Pole kahtlust, et see lisab kindlasti indu just oma spordiala populariseerimiseks ning selle igakülgseks arendamiseks.

Pean seda hästi oluliseks, sest just nii on võimalik paremal moel rikastada nii Eesti spordi- kui kultuurimaastikku. Pakkuda maksimumi nii harrastajatele kui publikule.

Neljandaks. 1-2.märtsil toimusid meie ühenduse korraldusel Tallinnas I Eesti lahtised võitlusspordimängud. Suur võistlus, hea koostöökogemus, suurepärane ülevaade spordisõpradele. Pole kahtlust, et sellisel traditsioonil on Eestis tulevikku ja meil omakorda pealehakkamist ning ambitsiooni, et sellest saaks tõeline pärl võitlusspordi gurmaanide jaoks nii lähedalt kui kaugelt.

Võib vaid öelda, et publik oli rahul, külalised olid rahul ja sportlaste jaoks tähendas see uut taset ja kvaliteeti võistluste korraldusel.

Kui sel korral osales võistlustel enam kui 400 sportlast 4-st riigist ja kahe päeva jooksul toimusid võistlused 4 areenil 4 erineval spordialal – kudos, sambos, sport chanbaras ja taekwon-dos, siis peatselt tuleb Ühenduse juhatus kokku, et hakata ette valmistama Eesti koondise lähetamist III ülemaailmsetele võitluskunstide mängudele Bangkokis. Sealne spordipidu saab aga olema juba ilmselt kordi mastaapsem

Viiendaks. Lisaks siseriiklikule ühistegevusele ja üheskoos töötamise soovile, ongi vaieldamatult oluline ka rahvusvaheline koostöö. EVSÜ on Rahvusvaheline Võitluskunstide Mängude Komitee liige. See on ka põhjus ja võimalus Eesti koondise lähetamiseks eelnimetatud suurvõistlusele, mis toimub juba aprilli keskel.

Nii ongi, et koostöös peitub jõud ja selles seisneb
meie tulevik. Oleme vaikselt, kuid korraliku kiirendusega alustanud, teinud vähem sõnu ja rohkelt sisulist tööd. Iga võetud kohustus kohustab meid tõesti midagi ka tegema.

Nii olen ma oma asju ikka püüdnud ajada.

Siinkohal tänan kõiki, kes aitasid 1-2.märtsi võistlusi ette valmistada ja korraldada, ning muidugi Eesti sportlasi, kes olid neil vägagi edukad.

4 comments:

Arkadi Zuk said...

Võitlusspordis jookseb üldse harva midagi mööda külge maha. Sumos vahepal võib joosta, aga ega maani kunagi ei jõua.

Rents said...

Tere Evelyn! Täiesti teemaväline jutt, aga blogivad naised (sa võid siit nüüd lugeda "hullud feministid", aga päris nii see ikka ei ole) otsustasid kambaga oma niigi põnevat elu veel põnevamaks teha ja osaleda Delfi naisteka nõiajutu konkursil (ainult 3000 tähemärki ja aega on tervelt 30. aprillini) - ja osalistel oleks väga hea meel, ka sind osalemas näha :)
Lisainfot ja seda, kes siiani osalemas on, saab näha siit:
http://rameshwar.wordpress.com/2008/03/26/uleskutse-blogijatele/

Rents said...

khm, see link on nüüd natuke pikk, aga teda saab kopida küll, kui hiirt natuke servast paremale venitada :)

Jubejuss said...

Ja lisaks kopimisele, saab seda linki ka peistida, kui hiirt natuke venitada!
Ja hiir saab ka laiem!