17.1.11

Evelyn Sepp: KE valimisnimekirjast


Valimised toovad küll alati üksjagu üllatusi ja elevust ja mida kõike veel, kuid olen enda kohta suhteliselt veidreas olukorras.


Kõige selle tulemusena olen mõnevõrra vältinud ka kommentaare, sest tõesti - mida ma öelda oskan.


Paigutumine KE valimisnimekirja lõppu tuli minu jaoks üllatusena. Kommenteerisin seda nii ka esmaspäeva hommikul ERR-i portaalile. Ütlesin, et olen sõnatu. Olengi.


Peale pea poolteist päeva kestnud telefonikõnede ja emailide vältimist palusin lõpuks KE peasekretäril seda teemat ise kommenteerida. Mina ju nimekirju ei koosta, nende tegemise juures ei olnud, minuga neist ei räägitud jne. Nii et peale oma üllatuse ja hämmingu, mida ma hommikul ka väljendasin, ma korrata ei oskakski ...



KE peasekretäri pealelõunasest kommentaarist on saanud avalikkus ka teada, et Keskerakonnas ei näita koht valimisnimekirjas ei suhtumist poliitikusse ega tema töösse...


Võib-olla tõesti. Mina olen siiski seni olnud arvamusel, et Riigikogu valimisnimekirja avalikustamise päev on nagu palgapäev, kus Riigikogus tehtud töö eest hinnanguid antakse. Ja selline hinnag oli tõesti ootamatu!


Ültesin ka seda ERR-le selgituseks, et olen üks enim tegevuses olnud Riigikogu ja ka Keskerakonna fraktsiooni liige ning oskan kommenteerida tõesti vaid enda tegevust, mitte aga muid otsuseid.


Muide - tegevust Riigikogus seirab ka nö sisestatistika, mida Riigikogu puhul koostatakse ning kaudsemalt ka trükimeedia monitooring, mille just hiljuti avalikustas ETA Monitooring. Viimane näitab tsiteeritavust trükimeedias, mis on samuti märk iga poliitiku tegevusest, aktiivsusest ja haardest.


Lisaks muidugi seesama blogi, mille vahendusel olen ma oma seisukohti ja tegevust valgustanud juba pikka aega ning mida on mõne aasta jooksul jälginud kaugelt üle 100 000 inimese.


Mõistagi ei ole mul soovi spekuleerida ka nende lugematute mõttekäikudega, millega nii sõbrad-tuttavad kui ka poliitikaajakirjanikud ning -vaatlejad mängivad või heal meelel mängiks. Teemat jätkuks kahtlemata kauemaks.


Fakt on see, et olen Riiigkogus seisnud nende asjade eest, mis on erakonna toetajatele olnud olulised ja millesse ma ka ise usun. Olgu see mõni oluline maksuküsimus, võrdsuspõhimõtted, riigi toimimise ja demokraatia küsimused, rahvussuhted vmt.


Fakt on ka see, et valimisnimekirja 123 koht ja 2.ringkonna 8 positsioon ei ole sugugi lootusetu, et jätkata tööd ka enda jaoks 4.Riigikogu koosseisus.



Nii et siit moraal - nii ujumises kui
poliitikas ei tohi keerulises olukorras rabelema hakata!


7 comments:

ainultrussid said...
This comment has been removed by the author.
McNeo ühiskonnablogi said...

rahvas on sinu liitlane. pea püsti, selg sirgu ja näita mis puust sa oled.

reedik said...

Kes paneb kokku Keskerakonna valimisnimekirja?

dr Baarmän said...

Aga sa luba rahvale midagi põnevat - küll nad su jälle ära valivad! Mäletan, kuidas žirinovski lubas kõigile naistele, kellel mees ära jooksnud, kas vana tagasi tuua või uue hankida - ja valitigi ära.
Lubaduste klassikat näeb siit: http://www.basicjokes.com/dquotes.php?cid=7

Vilku said...

Ma arvan, et see nimekirja uudis tuli ootamatult nii Keskerakonna pooldajate, kui ka mitte pooldajatele.
Kindlasti teate Te rohkem aga hetkel jääb Keskerakonnast väljapoole jäävatele inimestele mulje, et põhjuseks on Teie liigsed sõnavõtud ja arvamusavaldused. Võibolla keegi näeb Teis konkurenti? Kes sobiks Keskerakonda juhtima peale Savisaart? Mõni üliaktiivne naispoliitik? Antud juhtum tekitab lihtsalt palju küsimusi, ei muud...Kuid kuna kõik valituks osutunud ei lähe riigikokku nagunii, on olemas asendusliikmed jne siis ma arvan, et Riigikokku saate Te kindlasti aga kummalisena tundub see ikkagi...

Raivo said...

Kahjuks on piisavalt kuulsaks saanud Teie sõnavõtt ETV saate Tujurikkuja kohta.
Kas tõesti, Teie, haritud inimene ei mõistnud millist sotsiaalset probleemi käsitleti ühe ääretult kavala sketšis.
Joobes peaga ujumine on suur probleem ja Teie võiksite eeskuju anda. Aga selle asemel sõimate inimesi, kes julgevad seda välja öelda, mida on vaja.

ainultrussid said...

koosta CV. saada mulle. ma vaatan, äkki saan su mõne oma lauajalaga asendada.