19.10.09

Evelyn Sepp: viinamarjad on hapud ...



Vot natuke irooniat kah . Pealegi, kui valimised on läbi, siis elagu valimised! Ja kui keegi pole veel aru saanud, siis 19.oktoobril 2009 algas järgmine - Riigikogu valimiste kampaania, mis lõppeb märtsis 2011. Have a nice trip to everyone!:)

Esmalt siiski südamest tänud inimestele, kes hääletasid meie nimekirja poolt Kristiines ja loomulikult üle Tallinna. Nii ehk teisiti on valimised meeskonnatöö ... Teenitult hea tulemuse said eelkõige need, kes Tallinnas nö kättpidi viimased 4 aastat mullas olnud. Ja see on igati aus tänu ja tunnustus neile! Tänud ka kampaania taustajõule.

Kuid põletavale küsimusele, mis saab edasi, on mitu huvitavat lahendusvarianti. Minule isiklikiult meeldiks neist enim see, kui Sotsid võtaks südame rindu ja tuleks ja muidugi, kui Keskerakond võtaks südame rindu ja ka kutsuks maailmavaateliselt kõige lähima partei Tallinnas partneriks.

Selles ei ole mingit trikki ega tagamõtet. Kuid enam kui tõenäoline on, et järgmistel Riigikogu valimsitel on parlamenti asja vaid 4 erakonnal - 2 neist asuvad valimismaastiku paremal, 2 vasemal tiival.

Seega oleks vähemalt teoreetiliselt võimalik esimest korda taasiseseisva Eesti, kui üldse mitte kogu meie ajaloo vältel, viia läbi valimised selgelt maailmavaatelisel alusel.

See oleks tõsine väljakutse ja pakuks valijatele juba selgeid alternatiive ning võrdsustaks ka mõlema tiiva väljavaateid, mis sunniks kõiki senisest enam sisulisele debatile, ja mitte ainult. See suruks blokid hoopis teises kvaliteedis ka koostööle, mida seni ju olnud pole.

Samuti aitaks see võrdsustada liini ka Tallinna ja Stenbocki suhetes. Üks blokk korraldaks asju pealinnas, teine riigis. Ka selles oleks selge iva. Lisaks oleks kõik pildil ...

Lõpetuseks lihtne küsimus - kas Eesti on 1.5 aasta pärast selleks valmis? Mina loodan, et on!

1 comment:

e said...

Südamest loodan, et poliitikud ei arva, et nad on valitud selleks, et valimiskampaaniaid korraldada.
Loodan, et vahepeal tegeldakse millegi arukaga ka, millest kõigil linnakodanikel kasu on.