8.1.09

Evelyn Sepp: Maripuu siiski valetas?!


tegemist on David Riley illustratsiooniga, mille originaalpealkiri on "Tired of the Old White Fat Cats".

Kas pole irooniline-allegooriline?

Sotsiaalminister Maret Maripuu vabandused on küll kenad, kuid jäänud ilmselt hiljaks ega kuku ka enam mitmel põhjusel viljakale pinnale. Inimesed keda rahaviivitused otseselt puudutavad on niigi meeleheitel. Neid, kes asja kõrvalt vaadanud, valdab samuti üllatunusest segatud masenduses. Isegi shokk. Mida ta küll mõtleb endast!? Töö kõik tegemata ja minister polegi süüdi!? jne. Ministri ja tema erakonna õigustused ja suhtumine võtab täna tuhanded nõutuks ja põhjusega.



Eesti Päevalehel näib siiski õigus olevat väites, et minister valetas. Kahtluse alla seatud väidet tunnistab ju Maripuu isegi üsna kummalise intervjuu lõpus.



Kuid mis saab edasi? Täna käib jutt peamiselt vaid puudega inimestest, enne seda oli suur segadus ja skandaal üle-üldse pensionide kättetoimetamise korraldamise ning selle maksuliseks muutmisega. Mäletatavasti jäid ka siis ministri kõrvad kurdiks.



Tallinnast paistab elu üle Eesti ehk ilus, kuid sellistes praktilistes küsimustes, nagu pangaautomaatide võrk, mis on Eestis hõre, või tõisasi, et pangaterminaaliga külapoode pole peaaegu olemaski, st. et poode endidki pole. Rääkimata siis sellest, et ühistransport on enamuses külade ja alevite vahel pehmelt öeldes puudulik. Sageli kättesaamatu nii hinna, kuid peamiselt põhjusel, et bussid lihtsalt ei käi ...


Lüidalt - poliitiline otsus a la minu käsul havi soovil lihtsalt ei tööta!



Praeguseks on avalikkuse tähelepanu ette kerkinud juba uus lohakus suhkruhaigete inimeste toetuste kättesaamise korraldamisega.

Kuid mida kõigi nende tegematajätmiste peale jägnenud ei ole, on ministri adekvaatne reaktsioon ning poliiitline soov olukord positiivselt lahendada. Kõik kuhjub nagu ka eneseõigustused.


Näib, et minister reageerib asjadele alles siis, kui probleem on ajalehe uudistesabast taas skandaaliks kasvanud, mitte aga siis kui on tegelikult aeg tööd teha.



Kaua võib? Jätke jama " Need vanad loosungid oleks täiesti adekvaatsed hüüatused ka tänaste koalitsioonikaaslaste Isamaaliidu ja sotsiaaldemokraatide poolt, kuid mida ei ole, seda pole.

On ainult tõsiselt kahjurõõmus nurrumine ja äärmisel juhul ka küünekeste näitamine. ei muud.


Seis Reformierkaonna sisepingete ja peata olekuga on ju tõesti poliitpartneritele ülimagus olukord. Ja mida halveb
Ansipil seda parem Laaril. Ka see on tänaseks üha selgemaks
saanud.



Ja ikkagi - mis saab edasi? Minister küll ehk tunnistab lõpuks, et ka temal on pisut süüd. Aga.

Olgem ausad - keegi meist pole kunagi arvanud, et näiteks Maripuu erakonnakaalsane Signe Kivi Kultuurkapitalist omal ajal ca 8 miljoni krooni varastas. Aga vaidlust selle ümber, et ta ilmnenud segaduse eest justkui ei vastutaks, ei tekkinud.


Samas oleks ju ka tema saanud tänasele analoogselet pareerida oma tagasi astumisest keeldumist sellega, et ta peab aitama selle kadunud raha üles leida. ..

Seega - kordan oma eelmist küsimust - Ansip - võta või jäta.?



Sest mõistagi on õhus veel hulgi poliitilisi küsimusi selle otsuse hinnast, mille Reformieraond kiirustades langetas. Kuid need pole veel tänase päeva mured, vähemalt mitte Reformierakonnast ülejäänute omad.



Enne aga tuleb viivitamatult tagada hädas inimestele lõpuks nende toetused ja mõistagi kompenseerida neile rahaliselt hinnatavana riigi poolt tekitatud kahjud!

SUBDMYZL

11 comments:

elektritsaabtasuta.blogspot.com said...

Ei tea kas Maripuu valetas või mitte aga teie valetasite parvlaeva MS Estonia küsimuses ja palju.
Mikspärast te pole siiani kirjutanud avaldust Eesti politseisse algatamaks kriminaalasja seoses uute tõendumaterjalide ilmnemisega parvlaeva MS Estonia huku kohta?
Helje Kaskeli sõnul Jutta Rabe tõendusmaterjalid vastavad tõele.
Seega on laeva huku põhjus tõendatud ja on jäänud välja selgitada süüdlased,on vaja kindlaks teha kuriteo toime pannud isikud,isikud kes tekitasid pommiplahvatuse laeva peal ja mille tagajärjel tekkis laeva keresse auk mis ongi laeva huku põhjuseks.
Pidarastka tõ!

Unknown said...

Tsau Evku!

Aga puudeta inimesed? Kas ei peaks külmade lähenedes rohkem neile ähelepanu pöörama? Alati on muidugi nii, et põllumees põline rikas, aga ikkagi.

PS.Palun ära tunne, et sa pole oma elus misagi saavutanud ainult selle pärast, et Kadri sai tanu alla, aga sa pole veel saanud.

Evelyn Sepp said...

vastuseks pärisorjuse vältimisele - nii palju kui mina tean vaevab eesti valitsust juba mõnda aega tõsise veskikivina vabariigivalitsuse asjatundjate komisjoni lõppraporti esitamata jätmine ...
mis puudutab helje andmeid, siis jagan tema seisukohta.
mis puudutab aga edasisi samme - siis oleme täna jõudnud sinnamaale, kus ei tule mitte ainuüksi õigeid asju teha ja õiget juttu rääkida vaid seda tuleb teha ka õigel viisil ning mis peamine - õigel ajal.
esialgu soovin näha lõpuks pikalt oodatud raportit, mis peaks kohe-kohe tulema. siis tundub, et on paras ka edasist planeerida.
nii et peamine ei ole täna, mitte mida, vaid kuidas ...

Evelyn Sepp said...

vastuseks arkadile,
ära muretse, seni kuni sul on kõik võimalused olla oma õnne sepp, ei tohiks sind ka ükski majanduskriis morjendada.
nii et küsi aga julgesti ...:)

Arkadi Zuk said...

Et olla Õnne Sepp peaksin tegema soovahetus operatsiooni, vahetama eesnime ja abielluma Elmar Sepaga.... eesnime vahetusega saaks vast kuidagi hakkama, aga muu tundub kuidagi õõvastav.

Mida ma ei tohi muretseda?

morjens

A

Arkadi Zuk said...

Kas kellegil on värskemat inffi, et mis on saanud Reiliani soovahetuse skandaalist?

Arkadi Zuk said...

Siinkohal tõstataks küsimuse kas Maripuu siiski valetas? mh?

Jubejuss said...
This comment has been removed by the author.
Jubejuss said...

Viisakas inimene oleks tegelt Reiljani sandaalid juba rahule jätnud, mis te torgite vanainimese jalanõusi! Soki hais ja puha. Vuh!. Aga mul on heameel, et see blogi siin on koht, kus võib ikka vanu sõpru eest leida. Nigu Vesivärava õllekas Kadriorus omal ajal (kohe pisar tuli silma). Arkaadi, mis oleks kui korraldaks siin suvepäevad? Kasvõi ükskõik millal?
Käisin ükspäev Toobaldi blogis, noh, ütleme nii, et kommentaariumis haigutas 80 aastane piletikontrollör ja kõik kohad olid ämblikuvõrke täis. Ega ma igaks juhuks ei julend häält teha, kartsin, et siis astub kuskilt nurgatagant Siret Kotka välja ja tõmmab mul märja kaltsuga üle küüru. Seal peaks ikka kõvasti vaeva nägema, enne kui asi elamisväärseks muutuks. Nojah, aga mis sa noorest mehest tahadki - sellele anna vikat pihku ja see lööb selle endale pähe.
Noh tsauki siis praegast.
MAHA ANSIP! (Noh nii igaks juhuks, sest tänapäeval peab sõnu ju valima)

Arkadi Zuk said...

Niisamuti suvepäevi teha tundub majanduslanguse tingimustes veidi ketserlik. Selle võiks ühendada kuidagi kultuuriga või nii. Lavastame muusikali Romeo&Hulio näituseks.

Ma hetkel ei kuule rohkem kirjutada, sest maripuu karjub kõrvaltoas TULE ANSIP APPI!! TULE KUI LEEBE TUUL!!

Arkadi Zuk said...

Ei saaks öelda, et ma viimase kommentaariga sama meelt poleks.