2.8.07

Evelyn Sepp: Istanbul näitab teed





Üks minu Türgi sõber kirjutas mulle hiljaaegu läbi naljaprisma, mis ja kus neil põnevat toimub. Mina vastasin samaga ja nimetasin muuhulgas ka paraadi, mis peatselt Tallinnas aset leiab. Selle peale sain vastuse, et jah, ka Istanbulis toimus paar kuud tagasi Pride sarnane üritus, kuid praegu, seevastu, olevat seal lehmade paraad.

Mõtlesin, et no pagan, et küll on aga alles võrdlus. Aga võta näpust, jutt käib vägagi lõbusast mööda maailma ringi rändavast moodsa kunsti näitusest. Sõna otseses mõttes lehmade paraadist.

Vaadates linnade nimekirja, kus see väljapanek nähtaval olnud, tuli mõte, et ka Tallinn võiks midagi niisama jõulist ja rõõmsameelset korraldada. Paremal juhul teeks see inimestel meele heaks, kesisema variandi puhul saaks aga jälle diskuteerida hea maitse piiride, kunsti ja kultuuri olemuse vmt. üle. Sõna saaksid arhitektid, linnakujundajad, kunstnikud jne. Tauno Kangro kallal ei ilguks samuti mõnda aega mitte keegi.

Pealegi, ei pruugiks kõik see lõbu toimuda maksumaksja raha eest. Nagu allolevalt lingilt näha, on tegemist justkui elavate reklaampindadega, mis võiks lisaks oma fantaasiaküllusele reklaamida nii Eesti toitu kui toiduettevõtjaid või –ettevõtteid.

Seega Kilk ja Kruuda, kus te olete? Panete ehk pead kokku? Nii kui nii on varsti Eestis lüpstavaid lehmigi vist vähem, kui Istanbulis neid värvilisi olevusi. Euroopa ühtne põllumajanduspoliitika ja kvoodid ja muu seesugune. Pealegi. Linnalapsed saaksid siis ka näha, millised lehmad üldse välja näevad ning nende õpetajad neid omakorda veenda, et piima saadakse ikka loomadelt , mitte poest. Kasu kui palju!

Mine tea, ehk sobiks see ka Tere
ettevõtetele piima ja jäätise reklaamimiseks.

Üks punase-valgemummuline lehm tänaval paistab
igatahes parem välja kui Tere asemel Aktsiaseltsi Rubla
reklaamida. :)


Äkki leiab siit mõtteainet ?

10 comments:

Arkadi Zuk said...

Tsau Evku!

Ükskord ma helistasin Kadrina piimakarni ja küsisin niisama muigamise, et mis teete seal. Lehm ütles, et neil ei toimu midagi eriti. Ütles veel, et oleks rohkem türklasi, siis võiks miski paraadi teha aga noh..pole ju.

Samas tahtsin küsida, et kas sinu suvi läks ka luhta?

Rein Kuresoo said...

Türklased näitavad lehmi tegelikult selle pärast, et neil on geneetiline laktoositalumatus. Kui nad tahavad Euroopa Liitu saada, peavad harjuma nii geide kui ka piimatoodetega.
Ja üldse - kui Istanbul näitab teed, siis vana Euroopa näitab trääsa.
Aga kui miski lehmashow tarvis sponsoreid otsida, siis Väike-Maarja lehmade viimne varjupaik põletab juba suures toormenäljas K.E.v Baeri (koera munaraku leiutaja) pildiga rahatähti.

Arkadi Zuk said...

Teinekord võivad poes ka loomad olla. Võtame või meie poe, kus müüja on hiir ja laomees jäär.

eile avastasin ka juhuslikult, et tähtkuju ei küsi vanust.

Rein Kuresoo said...

Aga haarake härjal sarvist – Tauno Kangro võiks ju oma pulli Rakvere linnamäelt korraks Tallinnasse tuua. Aga Kilki meelitata nii: viska hammas ahju pääle ja hüüa: "Kilk, Kilk, säh sulle konthammas, too mulle kuldhammas."

Jubejuss said...

Jah, kui meil vaid jaguks tarmukaid vanamehi, -naisi, kes oskaks lehma ära tunda ja lastele näidata. Ja ma siin pean teisigi silmas kui tallinna linnavalitsust. Kas me aga ei võiks hoopis nüüd kõik koos midagi laulda?

Jubejuss said...

Ma tahtsin veel eelmise sissekande kohta öelda, et peale viimse reliikvia, mida muudkui vaatad, on see blogi ka nigu oma sitt - haiseb, mis hirmus, a ikka nuusutad! Ja üldse ongi nigu kaks kohta kus ma Arkaadiga regulaarselt kohtun - meeste kemmergus ja siin. (kuigi Arkaadi kakahais pole just chanell 5, aga mis vahet seal?)

Jubejuss said...

Ahjaa, meelde tuli. Mul Evelin, on tegelt mure. Nimelt tahavad nad Balti-Jaama ja eriti turu asemele miski monstrumi ehitada. Kas saaks nüüd nii teha, et jätaks meile meie joodikud ja ainsa normaalse turu, kust hapukapsast ja vanu asju saab, alles? Ma täitsa tõsiselt.

Arkadi Zuk said...

Vanu asju saab vanade inimeste käest. Tihtipeale tuleb nende kätte saamiseks vanadekodu juures pesapallikurikaga passida, aga mis seal ikka. Tasuta lõunamaareise pole ju olemas.

Evelyn. Mis sa arvad, kui tooks laevanduse eesti rahvale tagasi? Koondatud Tallinki kaptenitest saaks täitsa toredad taksojuhid.

Juss, sa siis tahad öelda, et mu ema valetas selle chanelli lõhna kohta terve lapsepõlve?

Jubejuss said...

Numbriga eksis - sul on number suurem!

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區