10.7.08

Evelyn Sepp: suvine sahker-mahker Pagari tänavas

Ausalt öeldes enam ei viitsi kuulata siseminister Jüri Pihli ähvardusi, et kui kohe-kohe riigieelarest raha ei saa, siis paneme politsei ja päästeameti kinni. Saadame väljaõppinud mehed puhkusele ja koondame ära. See jutt on piinlik või siis pahatahtlik.

Küllap on terve talupojamõistusega inimesed minuga nõus, et Siseministeeriumil nagu ilmselt ka igal teisel asutusel on ikka mõningaid sisemisi reserve, et iga viimase kontoriametniku tooli säilitamise või küsitavate majanduskulude kasvatamise asemel ei pea kokkuhoidu alustama sugugi sisejulgeolekust.

Imestangi, miks koalitsioonikaaslased selliseid lapsikusi seni nii leplikult sallinud on.

Kodakondsus- ja Migratsiooniameti osakonna Foorumi ärimajja kolimise uudis on aga täitsa üle mõistuse.

Eeldusel, et Postimehes esitletu on siiski korrektne, esitasin ma asjaomastele ametimeestele Riigikogu kodukorra kohaselt kirjalikud järelepärimised. Ootan hiljemalt 10 päeva jooksul ammendavaid vastuseid nii riigikontrolör Mihkel Oviirilt, siseminister Jüri Pihlilt endalt kui ka peaminister Andrus Ansipilt.

Peamised küsimused keerlevad lepingu salastatuse, tehingu otstarbekuse, riigi kokkuhoiupoliitikaga kooskõla, võimaliku korruptsiooni ja vastutuse ümber.

Eks siis näeb, mida neil asja kohta öelda on. Seni väidab KMA, et tehing on konfidentsiaalne.

Pagan võtaks, tegu pole nende eraeluga!

Kontoripindade rentimine maksumaksja raha eest
on seni ikka veel tavaline riigieelarveline majanduskulu, mis peaks alluma kõigele – nii seadustele, (langeva) turu tingimustele kui ka riigi tegelikule majandusolukorrale.


Ja selle tehingu puhul näib nappivat kõike -
otstarbekust, seaduslikkust kui läbipaistvust.

2 comments:

Hi! said...
This comment has been removed by the author.
Evelyn Sepp said...

siin oli üks kommentaar, milles pahandati, et ega emetnikud pea ebamugavates töötingimustes töötaama.
Tõsi. Ei pea. Lastekodu tänava kontor pole just maailma kõige kaasaegsem, kuid on tõsi - Eesti riigil on väga palju mõõtmatult kehvemates töötingimustes ametimehi. Rääkimata koolidest, vanadekodudest, pikaravihaiglatest jms., et nendega võrreldes on see kontor tõeline luksus.
Seega taandub küsimus eetilsitele valikutele olukorras, kus pea kõik üliolulised investeeringud tõmmatakse kokku. Lisaks kaotatakse selle sama kodakonduse- ja migratsiooniameti kontorid pealjudes maakondades, rääkimata tuletõrjedepoodest jms.
Selle taustal on igasugusne kolimine tallinna kesklinna ülikallistele pindadele täiesti arusaamatu samm.
Pidu katku ajal või miskit taolist.