30.8.10

Evelyn Sepp: õpi ujuma ja aita ujuma õppida!


Eesti Ujumisliidul koostöös Tallinna Ülikooli ja Turvaettevõttega G4S valmis mõni aeg tagasi väike õppekeskkond internetis aadressil:

http://www.swimming.ee/opiujuma


Palume seda kõigil külastada ja kui leiate, et missioon seda väärib, siis levitama ka edasi neile, keda selline teadmine-oskus võiks tulevikus aidata.

„Opiujuma“ internetikeskkond sisaldab 2 õppefilmi ning nii eesti- kui venekeelset lühiinfot selle kohta, mida võiks teada igaüks, kes veekogu äärde satub ja kellest sõltub nii tema enda kui pereliikmete ohutus ja elu. Lisaks leiab ka praktilist infot ja kontakte selle kohta, kus saab juba algaval kooliaastal alustada ujumistreeningutega.

Koostöös G4S-ga alustasime juba suvel pisitrükiste levitamisega randades, kus jagasime lihtsas vormis ja kiirelt haaratavaid näpunäiteid selle kohta millest veekogu ääres hoiduda ning millest alustada, et parandada nii enda kui oma pisikeste sõprade ja pereliikmete ujumisoskust. Seega on ilmade külmenemisel internetti kolimine lihtsalt loogiline jätk selleks, et olla järgmisel suvel juba palju paremas ujumisvormis ja säästa üliväärtuslikke Eesti inimeste elusid.

2010.aasta suvi jääb kahjuks meelde lisaks ülikuumadele ilmadele ka kurvastava uppumisstatistika ja riikliku vastutustundetusega. „Kui Eesti inimesed ei oska massiliselt ujuda või ei oska-taha teadvustada turvalise käitumise olulisust vees, siis tuleb viga otsida ikkagi ka mujalt kui ainult viinapudeli põhjast: Olgu see siis ebapiisav kohustusliku ujumise programm, puudulikud ujumisvõimalused üle Eesti, liigkallis piletihind paljudes ujulates ja lihtsalt vähene teadlikkus ohtudest, mis varitsevat hooletut ujujat.

Lõppema hakkav suvi kinnitab aga veel üht reeglipärasust: randades, mis olid mehitatud korraliku rannavalvega juhtus ka väga vähe õnnetusi. Järelikult tasus avalikest vahenditest tehtav investeering inimeste ohutusse end ära.

Eesti Ujumisliit tänab oma koostööpartnereid ning tunnustab südamest Tallinna linna ja Tallinna linnaosi, kes ohutu ujumise kampaaniat rahaliselt toetasid.

No comments: