12.12.09

Evelyn Sepp: õhus on medali hõngu!


Jane Trepp pärast hõbedavõitu Istanbuli EM-l!

Kuna laupäevane ainuke kindel finalist Jane seda postitust päris kindlasti enne oma starti lugeda ei saa, ei saa see ootus või lootus teda enam kuidagi segada ega ka lisastressi tekitada.

Tegelikult on ju ka tegemist täiskasvanud sportlasega, kes teeb seda, milleks ta valmis on, ega lasegi end vast välisest väga segada:)

Nii võib ka objektiivselt hinnates tõesti loota veel üht medalit. Eelujumise 2.aeg, Finaalis sees 5.ajaga. Küsimus taandub sellele, kellel kui palju püssirõhtu veel alles on, sest tippude võistlusgraafik on olnud väga tihe ja loobujate rivid lähevad kohati juba päris pikaks.
Ka Janel endal on olnud palju starte, kuid küllap ta vastu peab!

Igatahes on Jane aga niigi juba ajalugu teinud ja kohad 3-ndast tagapool ei peaks karvavõrki pettumust valmistama. See on küll kindel!

Tänaõhtusest võistlusprogrammist võib aga leida veelgi maiuspalasid. Esiteks Martti Aljandi poolfinaal 50 rinnulis, kuhu ta pääses 16.ajaga. Välistada ei maksaks ka võimalust, et tuleb üks start õhtul hiljem veel teha ...

Edasi aga tiimisisene vahest üks kõige intrigeerivam duell Martin Liivamäe ja Martti Aljandi vahel 100 kompleksis. Usun, et Martini jaoks oli edu ja uus rekord hea revansh 200 kompleksi eest, kus jõujooned kukkusid vastupidiselt.

Seega tehti siis edetabelis vastastikune vahetus - 200 kompleksi troonib nüüd Martti ja 100 Martin. Ajad mõistagi väga korralikud ja mõistagi uued Eesti rekordid mõlemal.

Poolfinaali pääses Martin 12.ajaga, Martti 16-ndana. Võsi, viimase puhul on kindlasti väike aga ,sest 50 rinnuli poolfinaal toimub vaid 15 minutit enne komleksi starti ja taastumiseks jääb vähe aega. Aga mis ei tapa, teeb tugevaks.

Saab näha. Spetsid on siin hinnanud, et meeste 100 kompleks tase võib olla ka selline, et 30 meest ei tea, kes neist võib finaali pääseda, sest konkurents on sedavõrd tihe. Igatahes ootame-loodame ka siit parimat.

Õhtuks on aga üks vahva üllatus veel. Nimelt pääses Annika Saarnak viimasena 100 liblika poolfinaali olles seega 5 Eesti sportlane, kel poolfinaalidesse seni asja olnud.

5 sportlast on aga juba pool Eesti koondisest. Kas pole märkimisväärne?:)

Senine kokkuvõte kõlakski umbes nii, et 5 sportlast poolfinaalides, 4 finaalides ja 1 medal. Lisaks ohtralt Eesti rekordeid ja mis mõnes mõttes kõige julgustavam - kõik Eesti ujujad on teinud Istanbulis vähemalt 1 isikliku rekordi.

Lihtsalt veel paar faktirida, mis peaks Eesti 10 sportlast asetama teatud võrdlusesse teiste ujumismaadega:

Norras on u 50 000 litsentseeritud ujujat, s.t. neid, kes võistlevad
Taanis u 28 000 ja Prantsusmaal 283 000.. Pealekauga vähemalt sama palju regulaarselt treeniva noore..


Suurbritannia ujumise alaliidu eelarve, kus
ilmselt väga suur osa ka riigi vahenditel, on enam kui 60 miljonit
EUROt!:)


Ja samas veel üks huvitav fakt - Türgis, kus
elab enam kui 75 miljonit inimest, on litsentseeritud ujujaid
tervelt 1000 !:)


See on sama palju kui Eestis keskmiselt viimastel aastatel on olnud:):)

Nüüd aga siis pöidlad pihku ja ETV2-st peatset ülekannet vaatama!:):)

1 comment:

Anonymous said...

olge objektiivsed, nendest kes elavad ja harjutavad Eestis ei ole ühtegi poolfinalisti,ning parim tulemus on 24. koht