5.3.07

Evelyn Sepp:Valimised on läbi. Elagu valimised!

Tänud toetuse eest. Oli seda vähe või palju, pole oluline. See oli piisav Riigikogus jätkamiseks. Igatahes pea kaks korda enam kui möödunud korral. Kui X koosseisus oli vaid Kalev Kukel vähem hääli, siis nüüd, põhinimekirjas Riigikogusse pääsenuid, kes häälte arvult minust vähem kogusid, on päris mitu.

Naljaga pooleks teeb muret vaid see, et oleks kuud ja tähti lubanud taevast alla tuua, siis täna keegi ei eeldaks, et nüüd, tagasivalituna Riigikogusse, peaks neid lubadusi ka täitma hakkama. Minuga aga on lood pisut teisiti. Ees ootab palju väikseid, kuid väga raskeid asju. Aga lubatud sai ja nüüd tuleb neid ka pidada. Kuidas teisiti.

Reformierakond tegi nendel valimistel supertulemuse. Õnne neilegi! Pole kade. Nii mõnigi tore inimene pääses Riigikokku ja nii mõnigi õudne jäi ukse taha. Elu on selline.

Muidugi meelitab poliitkretiniste küsimus, mis saab edasi?

Kellega hakkab Ansip koalitsiooniläbirääkimisi pidama. Esmaspäevase Terevisiooni kommentaari kohaselt on kutse tantsule esitatud vasakpoolsetele. Tore, eks neid ostetaksegi praegu kaalukaubana. Miks mitte proovida. Eeldatavasti on nad kõige odavamad. Napilt trammi alt välja pugenud Rahvaliit, kes küll tuli üle künnise, aga valimisvõiduks seda vaevalt pidada saab. Nende lähikuud kuluvad ilmselt siseheitlustele ja süüdlaste otsimisele. Aga tugevad erakonnad elavad sellised ajad üle. Usun, et elavad nemadki.

Teine valik on kahtlemata Sotsid. Presidendi Tegid, aga kas ka koalitsiooni? Võimalik muidugi. Aga samas peale "sarnase lastetoa" jääb valijatele kriipima hinge veel ka midagi muud. Ülihalb kogemus möödunud kordadest, kus sotsid jäid parempoolsetes koalitsioonides selgelt kaotajaks. See tähendab kaotasid oma näe aastateks.

Kindlasti koputab IRL juba viimased 12 tundi ukse taga. Küllap hakkavad neil sõrmenukid varsti veritsema. Millegi pärast arvan, et nemadki püüavad leida "soost" tuge. Ehk on päevade küsimus, millal me kuuleme avaldust, et Rohelised ja IRL on otsustanud koalitsiooniläbirääkimistel osaleda koos, ühise jõuan. Oleks see ju võimalus paremjõudude koalitsiooniks ja parandaks IRL postisiooni läbirääimistel. Tundub lihtne.

Samas on mugav ka see, et keegi pole veel aru saanud, asjaolsalised
Rohelised ilmselt isegi, kuhu nad ideoloogiliselt kuuluvad –
vasakule või paremale.

IRL jaoks võib selline liit olla vägagi strateegline. Täna ei moodusta nad valitsust, aga aasta-paari pärast võivad just nemad selle muutjad olla. Teha ühesõnaga seda, mida Reform nendega paaril korral varem on teinud.

Ansipi jaoks on aga Strandberg paras pähkel. Ambitsioonikas uustulnuk, vähema, kui keskkonnaministri ja majandusministri kohaga vaevalt lepib. Aga kogenud erakonnad teavad isegi, mis imemaa nende ministeeriumide ukse taga laiub. Seega vaevalt. Iseasi on ka see, kuidas mahuks koalitsioon kokku teemal tuumajaam tuleb ja ei tule kah. Reformierakond ja Rohelised on sel teemal kõige selgemalt vastandunud. Viimastele võib selles järgiandmine tähendada aga idenditeedi kadu juba enne, kui see tekkidagi saab.

Ja nii jääbki veel palju variante...:), mis eeldavad ilmselt kaamerate ees pikka rasketest läbirääkimistest ähkimist ja vaevaigi pühkimist. Ja lõpptulemusena nii mõnegi olulise omavalitsuse võimupositsioonide korrektsiooni. Mine tea, millega see kõik lõpeb. Eks ole.

Põnev oleks ju ka mängida mõttega, et Reformierakond hakkab pidama vähemusvalitsust. Oleks midagi tõeliselt uut ja värsket. Sellisel kujul vähemalt.
Ise võtan pisut aega, et puhata ja mängida ka...

Ühe asja tõestasin ma aga tänase kirjatükiga ära: valimised said küll läbi, aga see blogi elab edasi!

Tehtud!


Ikka Teie Evelyn

213 comments:

«Oldest   ‹Older   201 – 213 of 213
Jubejuss said...

201 mulle!

Jubejuss said...

Aga kalle mihkels, nagu ma aru saan on mees kes uueneb ja vajab seetõttu uudiste rubriiki.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Kas 300 eest avanssi saaks?

Evelyn, tead, ma nüüd mõtlesin selle valimisnänni peale, mida Sa mulle lubasid posti panna. Et ma nüüd siis küsiks, kas äkki midagi söödavat saaks? Äkki hoopis Repsi näoga kruusi`? Kuu keskpaik ja raha juba otsas, valijaga Sa kohtuma ju nagunii ei tule, aga lubadus on lubadus.

Seda kruusi ma muidu ei tahaks, aga mul üks vana ja seniilne sugulane juubilari juubelil kurtis, et neil oli õmblustsehhis käinud Reps külas ja tema oli sel päeval kodus haige. Kõik said rohelise kruusi ja tema ei saanud. Et ma nigu teeks mamslile headrõõmu ja kingiks talle.

Mina annaks omalt poolt vastutasuks lubaduse kommida siinses elujõulises ja vitaalses blogis maikuuni välja. Ma võiks isegi ühe artikli ise kirjutada, et mis ma nagu arvan Evelyni blogist ja kommijatest. Eks Sa mõtle ja aruta keskkontoris seda ideed. Nad vist ei luba Sul ise midagi mulle saata või nii.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Mul nüüd kohe tekkis bisnesplan oma suures peas.

Paiskaks Jubejussi ja Zuki Arkaadi piltidega kruusid müüki?!?! Ja siis juurde kirjutaks mõne kuulsa tsitaadi või nii. A'la
"raha ei haise, aga see piim, mida sa jood, haiseb nagu Mihkelsi parditiigi kollektortoru!"

Saadud raha eest ostaks enne järgmisi valimisi kõik reklaampinnad ära. Kõikide ajalehtede, ajakirjade, reklaamtahvlite jne pinnad. Telekast ostaks erakanalite eetri kolmeks kuuks ja paneks kõikide portaalide bannerid ka kinni.

Rein Kuresoo said...

Ma teen kõigile ettepaneku arvuti tagant minutiks püsti tõusta ja mälestada hardas vaikuses Kalle Mihkelsi blogi. Käisin just seal ja lugesin jumalasõna.

Mida kirjutada epitaafiks kas see sobib?
Kui tunned, et oled valmis väljakutseks, siis mine välja. Ilus ilm on ju.

Rein Kuresoo said...

Tundub, et on ajakohane küll.
Kümme keskkonnaministeeriumi ametnikku on endale veel enne uue ministri tulekut uue väljakutse leidnud.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Aga mida saame sellest, meie, kommijad, ma küsin?

Arkadi Zuk said...
This comment has been removed by the author.
Arkadi Zuk said...

See tassimõte oleks muidu hea küll, aga mul on ainult kaks pilti, mis 36 aasta passitaotluse ankeedist üle jäid.

Täna aga mõtleme hoopis selle üle, miks on nii, et kui inimene pikalt tualetis on, siis teised arvavad, et ta kakab.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Inimesed on harjunud mõttega, et peldikut kasutatakse sihtotstabeliselt.
Minul on pott ja vann ühes ruumis. ma ütlen kohe ära, et ega ma iga kord ool tundi ei kaka, ma istun vannis vahel, ei kükita. Istun! Ilma veeta. Jõle äge on!

Shimazu Yoshihiro said...

"Aga kogenud erakonnad teavad isegi, mis imemaa nende ministeeriumide ukse taga laiub." eks teie varga erakond teab seda asja muidugi kõige paremini

Mardi talu said...

Tüdrukul nagu mõistust on aga siiani tegeleb ainult idiootsusega.

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區

«Oldest ‹Older   201 – 213 of 213   Newer› Newest»