28.7.09

Evelyn Sepp: mida arvavad ujumisest Itaalased ...


seda, et tegemist on vägagi atraktiivse spordialaga!:)
Väike kiri maailmakuulsa disaineriteduo nimede kohal sellele just viitabki, et tegu on Itaalia ujumisega ... Ja kui Dolce ja Gabbana teadnuks veel mõnd Eesti noort ujujat, oleks neil Itaalia kuttidel päris raske olnud selle reklaami peale saada!:)
Tõsisemalt rääkides aga armastavad Itaallased tõesti ujumist ja oma ujujaid. Pühapäevane finaal tõi Foro Italico nimelise võistlusareeni pilgeni rahvast täis. Hinnanguliselt mahutab see umbes 15 000 pealtvaatajat. Ja midagi ei ole teha - üks asi on sellist melu teleekraani vahendusel jälgida, teine asi ikkagi selles emotsioonide katlas ise kohal olla ja vahetult sellest melust osa saada.
Verivärske naiste maailmameister ja uue ajaloolise maailmarekordi omanik 400 vabauujumises Federica Pellegrini tõi laulu huulile ja pani jala tatsuma tribüünitäiel inimestel ja see oli lihtsalt vapustav! Ajalooline on see tulemus põhjusel, et tegu on esimese naisega, kes ujus 400 m alla 4 minuti - täpsemalt 3.59, 15.
2.võistluspäeva kirkamad hetked jättes Eesti sportlaste etteasted kõrvale, olid minu jaoks noore Rootsi ujuja Sarah Sjöstromi võit suurepärase uue maailmarekordilise ajaga 100 liblikujumises ning meeste 200 vabaltujumise poolfinaalid, kust tuli muretult läbi ka selline spordiajaloo legend nagu seda on Michael Phelps. Selle ala finaal toimub kolmapäeva õhtul.
Ühe asjaga ma aga küll nõustuda ei tahaks.
Nimelt väitega, et palju rekordiparandusi nende väärtust devalveerivad.
Olgugi, et ujumisega seoses räägitakse viimastel kuudel tõesti väga palju nn trikooderevolutsioonist, on nende sees siiski lihast ja luust inimesed.

Ning nende magusad triumfid ja aupaisteminutid on ikka sama pikad kui ennevanastigi!

No comments: