2.3.09

Evelyn Sepp: "Estonia" lõppraprt valmis - ta tuli siiski!


No pole siin rohkem midagi kosta kui seda, et pea 4 aastat Estonia laevahuku asjaolusid selgitada püüdnud valitsuskomisjoni tööd kinnitas lõpuks seda, mis oli ammu teada. Nimelt et



nn ametlik ühiskomisjoni lõppjäreldus võib sama hästi kui ka absoluulset vale olla. Vastuolud on lihtsalt sedavõrd suured, et teha üheseid järeldusi.



Veel kinnitab valitsuskomisjon üle teisegi tõsiasja -



senised tõendid on absoluutselt puudulikud ning kui tahta teada saada huku põhjust, tuleb vähemalt laevavraki vaatlus teostada ning seega hankida uut tõendusmateriali.


Ning kolmas ja samuti mitte vähetähtis konstanteering kõlab lihtsalt väljenduses järgmiselt:


see, millega Rootsi riigi poolt tellitud konsiortsumid uurimise käigus tegelesid olid teoreetilised uuringud võimaliku hukkumise käigu kohta. (täpselt nii nad ka ise oma ülesannet mõistsid ning tulemusi kirjeldavad.)


Nende ülesnne ei saanudki olla huku enda põhjuste väljaselgitamine, sest selleks on olemasolev tõendusmaterial ebapiisav.


Hea küsimus seegi, kas tahtlikult või tahtmatult sellisena kogutud. ..


Kuid peale minu teavad seda paraku veel tuhanded, et omaaegne räpakas uurimine oli selgelt poliitilise surve tulemus, mitte aga teadmiste, oskuste´või tehnoloogia puudumise tagajärg.


Küllap olid kõik need olemas, kui ainult oleks ... olnud.


Seega - alustada saab ja peab täna algusest ehk EV-l tuleb viivitamtult käivatada koostöö teiste riikidega, et teostada vraki uuringud ja selle tulemustest lähetuvalt järgmised sammud.


Tänaseks võiks ju juba hukkumise käigu kirjeldamisest ja selle üle vaidlemisest aidata. Vaja on jõuda ka huku põhjuse väljaselgitamiseni, mitte tuletada selle teoreetilise käigu teoreetilisest kirjelldamisest põhjust ennast! Olematute tõendite abil seejuures!


Raporti enda tehnilise sisu üle ma esialgu vaidlema ei kipu. Seda peavad analüüsima vastava kompetentsiga inimesed. Asi ise on aga igati huvitav ja tunnustamist väät.


Küllap jõuab veel ka selle üle mõelda, et miks mõned asjad sealt välja jäid, aga eks elu annab ka neile küsimustele varem või hiljem ammendava vastuse ...







1 comment:

inevitable said...

Evelin,

Näed alusta siit :

http://heiwaco.tripod.com/estnews.htm

Sinu otsustada on, mis sa selle infoga peale hakkad aga pea seda meeles, et sind ja kõiki teisi jälgitakse ning praegused otsused võivad tulevikus päris palju muuta.

Aeg oleks hakata rääkima tõde, kui sa seda teha ei taha, siis teeb seda keegi teine sinu asemel.