4.2.10

Evelyn Sepp: ujumine on ILUS!

Jarek Jõeperale poseeris Triin Aljand

No nii, sõbrad. Juba reedel 5.veebruaril tiksub käima Eesti ujumise 100.juubeliaasta ja sel puhul avame me Tallinnas, kõigile tuntud Vana-Posti 8 aadressil asuvas Lounge Kaheksas Jarek Jõepera fotonäituse UJUMINE ON ILUS..
Mida mul veel lisada on, kui seda, et ujumine on just nii popp kuivõrd ujumisega seotud inimesed seda eelkõige ise fännavad. Oodatud on kõik ja kutseid saadetud suusõnaliselt ja elektrooniliselt ja seda ilma eranditeta.
Mis on selle näituse eesmärk?
Teatavasti tähistab aasta 2010 paljude teiste heade asjade kõrval ka Eesti Ujumise 100. juubelit. See ei ole lihtsalt tähis nagu Olümpiamängud või mõni muu oluline spordivõistlus.

Eelkõige on see võimalus veenda Eesti inimesi, et mereäärse ja järvederohke maana, kus vett justkui jagub, on ujumine igaühe
võimalus olla tervem, hoida end paremas vormis ning olla oma
tegemistes läbilöögivõimelisem.

Me ei kohuta kedagi ränkraskete treeningtundide hulgaga, vaid soovime veenda, et ujumine on ilus, glamuurne ja vähimagi tahtmise korral on selle juures võimalik ühitada kõik spordi head omadused.

Ujumine on ka suurepärane rahva- või tervisespordi
ala, milles spordisõbrad võivad veenduda juba käesoleva aasta kevade alul, kui 19.-20.märtsini toimub Türil, loe tähelepanelikult, 24 h ujumine – UJUME KEVADESSE!


Lisaks on ujumisoskuse arendamine teatavasti ka kooliprogrammis kui eluhoidmise õpetuse osa..

Sellest mõttest kantuna valmis möödunud aastal ka kalender Eesti Ujumine 2010, kus muuhulgas kirjas Toivo Viilepi poolt kokku pandud spordiala ajaloo kiirülevaade, mida seni Eestis ilmunud ei ole..
Kohtumiseni 8-s ja siis juba edasi ükskõik kus Eesti otsas mõnes ujumiskohas ja kindlasti Türil!

No comments: