31.8.09

Evelyn Sepp: Eesti vajab uut energiat!

Stabiilsus ja stagnatsioon on sageli sünonüümid. Eriti kui selle stabiilsusevajadusega kiputakse looritama vaid oma võimupositsioonide säilitamise vajadust. Kuid see, mida Eestil vaja on pole selle valitsuse säilitamine iga hinna eest, vaid stabiilsus ühiskonnaelu juhtimisel, mis saab tugineda sellele, et tehakse küll kiireid, kuid selgelt läbi kaalutud-arutatud otsuseid, mis lähtuvad uutest muutunud majandusoludest ja võimalustest.

Just selle järele januneb ka Eesti ühiskond - kui meil on parlamentaarne riik ja selle poolt moodustunud selge enamsuvalitsus, on tema otsustel ka selge mandaat ning vastutaja.

Viimase puudumisel võib ka kindlallt väita, et Eestis pole enam kõrgema võimu kandja rahvas, keda vastavalt põhiseadusele esindab Riigikogu, sest viimane ei saa ega taha juba pikka aega kontrollida seda, mida, miks ja kuidas Valitsus teeb või ei tee.

Nii ongi aeg käivitada protsess, millega võita Eestile aasta lisaaega ning uuendada erakorraliselt Riigikogu mandaati. Just sellise algatusega tuleb täna välja Keskerakond. Kõigepealt rahvahääletus ning selle toega uued erakorralised valimised juba veebruari alguses 2010. Muud võimalust lihtsalt ei ole!

Eesti vajab tõesti uut energiat - Eesti vajab uut parlamenti, valitsust ja uut valitsusprogrammi, mille alusel meid kriisist välja juhtida!

No comments: