14.8.08

Evelyn Sepp: „I shot the sheriff“




Rahukuulutaja Bob Marley laulusõnad on vähemalt niisama mitmetimõistetavad kui Lõuna-Kaukaasia kohta käivad sõjauudised või vastastikkused süüdistused ...



Seepärast olgem meie siin pisut avatumad Enim abi sealsetele inimestele oleks sellest, kui seal ei lõhkeks enam ükski pomm ja relvad vaikiksid – nii Gruusia kui Vene omad.


Siis võidaks sellest kokkuvõttes sealdsed inimesed, kuigi poliitikute võitude-kaotuste bilanss võib jäädagi väga segaseks veel päris pikaks ajaks ...



Eelöeldu taustal pakkus hea üllatuse avatud ja tasakaaluka käsitlusega Heiki Suurkask neljapäevases Eesti Päevalehes. Eesti ajakirjanduse täieliku poolevaliku juures on selline hillitsetult kriitiline analüüs lausa ketserlik, kuid kainestav. Õigus on ilmselt ka Sergei Stadnikovil, kes Eesti Ekspressis Lõuna-Osseetia tulevikku lahkab.

Seepärast –

Soovides tõesti säästa iga inimese, mitte vaid näiteks Gruusia või grusiinide elusid või kannatusi, toetagem ka osseete. Nendevastast Gruusia poolset pommirünnakut möönis peaaegu ka Andres Herkel Riigikogu erakorralisel istungil, kes küll seejuures tuhandete osseetide hukkumist „moraalipoliitikaks“ pidas.



Olgu siinkohal ühemõtteline üleskutse toetada
kõiki ohvreid ja seega ka kaks võinalust selleks -


nii Osseetia Rahvuslik Kultuuriseltsi "IR" kui ka Eesti Punase Risti
annetuskonto.

Miks siin on mõlemad? Sellepärast, et Eesti riigi abi ei jõua arvestades poliitilist olukorda ja ühest poolevalikut mitte kuidagi osseetideni ja teiseks, vaevalt Eesti vabatahtlikudki või ka Punane Rist sinna niipea jõuab. Kui üldse. Olgu selle põhjuseks siis veelkord poliitika või poliitika …


Seepärast keskendugem toetama tegelikke ohvreid ehk inimesi,
mitte vaid poliitikuid!



p.s. tegemist on kontrollitud kontodega, mis kuuluvad nende omanikele, mitte kellelegi teistele, kelle kavatsustes oleks põhjust kahelda!


1120250496 Hansapangas, märgusõna Alania

Osseetia Rahvuslik Kultuuriselts IR

***
Eesti Punane Rist , kogumiskontod 1180001436 Hansapangas

ja 10220039608010 SEB-s.

märgusõna GRUUSIA RELVAKONFLIKT


Abi on tarvis eelkõige tsiviilelanikkonnast põgenikele. Peamiselt on kohapeal puudu esmaabivahendeid, toiduaineid ning hügieenivahendeid.

No comments: