4.6.08

Evelyn Sepp: aeg teha panuseid


Kaia Kanepi kaunis foto pärineb ajakrija Kroonika k.a. 30.aprilli numbrist.


Täna kella 3 paiku Eesti aja järgi algab Pariisis kahtlemata ajalooline mäng Eesti tennise- ja spordiloos. Kaia Kanepi versus Svetlana Kuznetsova veerandfinaalkohtumine. Ka see, et üks Eesti telekanal on valmis sellest mängust otseülekande tegema on omas mõttes ajalooline. Tänud ette Kalev Spordile!

Usun, et sellistest sammudest saab ka see kanal uue hingamise ja kordi suurema vaatajaskonna ning seda igati teenitult.

Seega on paras aeg teha panuseid:

Kui tabeli alumisest poolest on end juba poolfinaali mänginud kaks Serbia neidu – Ana Ivanovic ja Jelena Jankovic, kellest mina söandan võitu ennustada seekord Anale, siis ülemisest poolest on lisaks Kaia mängule ees veel ka kahe venelanna – Dinara Safina ja Jelena Dementjeva - veerandfinaalkohtumine. Mõlemad on mänginud sel turniiril suurepäraselt, kuid pigem panustaks Dinarale, kelle mängu- ja meelekindlus või ka võidunälg on iga ringiga üha kasvanud. Tema oli ka Sharapova komistuskiviks.

Kui vaadata Eurospordi päevakommentaare, siis Kaia on ikka veel üsna valge leht. Ehk on sellest kasugi, sest ootused ja pinge püsivad sellevõrra madalamal

Fakt, et Kaia on Kuznetsova kunagi Prantsuse lahtiste juunioride finaalis alistanud, ei tähenda täna midagi, sest tegemist on hetkel maailma 4.naismängijaga.



Sellesse tippu aga ei jõua juhuslikud,
ega ka juhuslikult mitte keegi …

Samas, Kuznetsoval on olnud ka märksa
säravamaid mänge kui sel turniiril nähtu ja nii ei näe ka mingit põhjust, miks see kohtumine ei peaks Kaia jaoks olema mitte lihtsalt mängitav, vaid ka võidetav.

Mänguliselt ei tohiks klassivahe nii suur olla. Võidab see, kes rohkem seda tahab!

Kuid jättes hetkel lahti veel nimed, eeldan finaalis näha „Venemaa ja Serbia“ kohtumist :) Miks mitte Safina ja Ivanovici vahel.


Mingi muu „riiklik“ koosseis oleks täna veel
suur ime, kuigi spordis muidugi imesid ei juhtu.

Anale oleks finaali jõudmine vähemalt möödunud aasta saavutuse kordamine, kus tal tuli alla vanduda tänaseks spordist loobunud Heninile. Ülemöödunud aastal tuli belglannale alistuda aga Kuznetsoval.


Mis aga meeste turniiri puudutab, siis mida enam lõpu poole see kulgeb, seda kindlamaks muutub eelmise kahe aasta kordumine ehk siis Fredereri ja Nadali finaal ja senise mängu järgi pigem Nadali 3.järjestikune finaalivõit Pariisis.

Palju pole enam jäänud ja peagi saab Kaiagi oma 23.sünnipäeva 10.juunil uues sportlikus valguses ja kvaliteedis pidada.


P.s. Seekordse suurturniiri innustav mõju võiks olla lihtsalt ettekääne, ehkki kõlada kampaanialikult, kuid näiteks Tallinn võiks igas linnaosas avada ühe kasvõi asfalteeritud tenniseväljaku nn rahvasportlastele. Siis satuks värske tennisepisik vägagi viljakasse pinnasesse ja trennima jõuaks ka need, kel spordiklubi kalliste väliväljakute rentimiseks raha ei jagu.

No comments: