31.5.08

Evelyn Sepp: superuudis Pariisist!





Ei-ei, see ei seondu kuidagi Prantsusmaa peatse Euroopa Liidu eesistumisega! See ei seondu ka Prantsusmaa peaministri hiljutise visiidiga Eestisse.

Superuudis tuleb otse ja kuumalt äsja lõppenud Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste naiste üksikmängu 3.ringi mängust, kus Kaia Kanepi võitis hiiglapikas, s.o. 3 tundi ja 5 minutit kestnud mängus hispaanlanna Anabel Medina Garrigues'e seisuga 6:1, 5:7; 7:5 ning tegi lihtsalt öeldes Eesti - , Eesti spordi ja muidugi ka Eesti tenniseajalugu.


Viimase 16 hulka ehk Suure Slämmi tenniseturniiri
kaheksandikfinaali pole varem jõudnud ükski Eesti
naismängija.

Tõsi, täpsustuseks sedavõrd, et 1969.aastal oli 16 hulgas eestlane Tiiu Kivi, kuid siis paraku NSVL koondislasena. 1965.aastal mängis veerandfinaalis ka Toomas Leius. Aga Prantsuse lahtised ei olnud siis veel nn Suure Slämmi turniir. Selleks sai ta alles alates 1968.aastast.

Järgmises kohtumiseks on vastast oodata ungarlanna ja tshehhitari vastasseisu võitjast ehk siis Petra Kvitovast. Mäng peaks toimuma esmaspäeval.

Loomulikult hoian Kaiale põialt, kuigi minu pikaaegsed lemmikud on tiitlikaitsjast hispaanlane Rafael Nadal ja venelanna Maria Sharapova. Vahet pole, lõpuks võidab ikkagi see, kes on parim!


Teoreetiliselt vähemalt on võimalik, et Kaia võib oma tabelipoolelt
lõpuks kohtuda ka Maria Sharapova endaga, aga sel juhul alles poolfinaalis.

No siis hoiaksin ma kindlasti pöialt Kaiale! Maria on hetkel 1.asetusega naismängija maailmas, kuigi vähemalt turniiri algus on olnud tema jaoks ülimalt ebakindel ja raske ...

Olgu veel öeldud, et 16 hulgas on Kaia üks tagasihoidlikuma reitingukohaga mängija. See võiks pälvida seda enam ka tennisemaailma ajakirjanike tähelepanu, sest välja on kukkunud ju nii õed Williamsid kui paljud teised ülihead mängijad!

Sel ajal kui Kaia Kanepi pööritab tennisemaailmas päid, toimuvad aga Horvaatias, Porekis, Euroopa Meistrivõistlused taekwon-do ITFs. Võistlused lõppevad pühapäeval, kuid ka sealt on oodata paljn ja häid uudiseid! Veel lihtsalt pisut kannatust!

No comments: