13.8.07

Evelyn Sepp: midagi susiseb seal Ignalinas

Esmaspäevane Riigikogu erakorraline istung oli eelkõige koht, kus näidata üles lugupidamist. Ei, mitte kolleegide, vaid üksikiskutena iseendi ja eelkõige Eesti avalikkuse vastu. Ületada opositsiooni-koalitsiooni rindejoon ja pakkuda üldusele uus mudel konstuktiivsest poliitilisest debatist – sedapuhku energiajulgeoleku fookuses. Üldjoontes kaks eelnõud selleni oleks pidanud meid ka viima. Aga ...

Paraku enneaegu lõppenud istung võib aga nii mõnelegi tunduda mage ja seejuures ka Riigikogu mainet rikkuv. Aga hetkel on Riigikogu maine minu kõige väiksem mure. Palju rohkem huvitab mind hoopis Eesti tulevik. Ja see on palju enam kui maineküsimus. Mind huvitab selle Eesti tulevik, mis ei kuulu nimeliselt kellelegi mest, aga mille eest vastutame me viimne kui üks. Juhtunu valguses ei ole meeldetuletus ilmselt liiast, sest vähemalt selline on Riigikogu liikme vande mõte.

Sestap - kui ei saa energiamajanduses selgust heaga, saagu kurjaga.
Ehk siis nii, et kui Riigikogus ei mõista arutada, tuleb seda teha
rahvavhääletusel.

Ja kuna reformierakondlaste vanad vigurid on vähemalt Keskerakonnale teada ning küllap peaks nende suhtes igal viisil tähelepanelikust üles näitama ka teised kaks reformipartei poliitisatelliiti – Sotsid ja IRL, siis saame me nüüd uue võimaluse

Tulgu rahvahääletus. Ja vaevalt see Ansipilegi vastumeelt oleks., mis tal varjata!? Temale on ju rahva tahe püha. Ja see püha asi on hea ning kindel on seegi, et ei tema, ega teiste parteide valijad pole nii rumalad miskit, et ei viitsiks end poole aasta jooksul tuumajaama poliitiliste ja majanduslike plussidega kurssi viia. Pärast tagantjärgi pole ju põhjust ohata, ikka enne tuleb tubli ja traks olla.

Mis minu isiklikku eelistust tuumajaama küsimuses puudutab, siis olen selle tuline pooldaja. On tore kui saame selle Leetu ehitada. Samas on aga ka võimalik, et Eesti oleks veel parem ja siis oleks Leeduga sudimine puhas raha ja ajaraisk. Hulk Eesti maksumaksja raha riigist välja viidud ja tuulde pillutud selle asemel, et oma koju investeerida. Siin Eestis inimestele head tööd anda.

Mine tea, ehk oleks siis ka suurem osa poliitilisi julgeolekuriske maandatud, Vene gaasijuhtmele kriips peale tõmmatud ning me saaksime viimaks üheski asjas uhkusega rinnale lüüa ja öelda, et vähemalt üks nn sinine torujuhe asub meie kontrolli all. Ehk igaühele oma toru, igaühele oma julgeolekutoru.

9 comments:

Arkadi Zuk said...

Energiamajanduses on väga lihtne kõiki rahuldavat lahendust leida. Hakkame põletama tuulegeneraatorid ja suuname suitsu pika sinise toru kaudu Ignalinasse
Tsiteeriksin siinkohal klassikuid -"Enne ei tea milline toru on sinine, kui pole näind"

Arkadi Zuk said...

tegelikult ma ei tea lubada, kas kõik ikka saavad rahuldatud. Eks see sõltu natuke abikaasadest ka.

Arkadi Zuk said...

Osadel ei sõltu.

Arkadi Zuk said...

Vaatasin velmani kommentaari Erna retke kohta seitsmestes uudistes ja ühtäkki tuli meelde kiita, et vaimupuudega inimeste tööhõivele on keskerakond ikka tugevalt kaasa aidanud.

Jubejuss said...

Minu kuradi telekava ei öelnd täna Vellmani kohta poolt sõnagi! Milline ebaõiglus! Ei imesta kui suurest tükist huumorist jälle ilma jäin. Aga noh, nigu ütleb tuntud klassik Ärmani Viktor Koela külast: "Na***i need poliitilised mängud - mul võrr p**ses!" ja õige ka!
P.S ükskord ütles Viktor täpselt alljärgnevalt: "M*** ****** ******, *** ja @4%*** - vot tak! No selline kange mees oligi! Aga meie arutame siin mingitest energiajänestest. Ptui!

Arkadi Zuk said...

Kesse kurat suitsetab ignalinas. tõbras.

Rein Kuresoo said...

Strandbergi ilmumisel riigikokku on viljastav mõju - palju mõtteid korraga ja kõik on väga head! Mina olen ka tuumajaamade tuline pooldaja ja isiklikku turvatoru tahan ka ja hundinuiasid (Uku Masing ütles, et ärge kunagi naige plikat, kes põlgab hunidunuia!). Eriti on vaja rahvahääletust, et kõik saaksid ise otsustada. Ma tahan tuulegeneraatoreid. Energiat võiks talletada jääna, jääst teha lennukikandjaid ja saata need Pärsia lahte. Ja ma tahaksin rööpraha.

Arkadi Zuk said...

Infoks.

Ignalinas ei susise enam midagi.

side lõpp.

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區