13.3.07

Evelyn Sepp: “Not terribly impressive”

Nii iseloomustas The Economist viimati Andus Ansipit. See tundub iseloomustavat ka käimasolevaid koalitsiooniläbirääkimisi. Neid on huvitav jälgida, sest oletatav ülekaal ja maailmavaateline selgus annavad võimaluse teha järgmise nelja aasta jooksul enneolematuid ja murrangulisi otsuseid, mida ka hädasti teha on vaja.

Lahendamist vajavad ju strateeglised küsimused, mis ei määra Eesti edu ainult majanduslikus, vaid peamine, sotsiaalpsühholoogilises plaanis.
Jutt käib ühiskonnamudeli uuesti kontrueerimisest, mis lähtuks kogukonna tegelikest ressurssidest, ootustest ja valmisolekust, mitte vaid raamatutarkustest.
Pealegi, kodanikuna puudutavad need valikud erapooletult ka mind samapalju kui ükskõik keda teist. Jutt ei käi rahast, kuigi pisut ka sellest, vaid väärtuste paradigma muutmisest.
Ainult loll arvab, et see paragima on sõnastatav lääne versus ida suunalise või valged versus punased stiilis poliitika vastandamisena.
Lihtsalt sõnastatuna peaks meid ees ootama selge retsept selleks, kuidas suurendada solidaarsust ja sisuliselt võrdsustada ühiskonna osasaamist majanduse tõusufaasist või vastupidi, kuidas selle riske võrdselt kõigi õlule jagada.

Igatahes seni kuni püsib läbirääkijate üksmeel, püsib ka lootus tõeliselt vajalikes muutustes kokkuleppimiseks.
Eks igaüks peab selles lotos oma näo säilimise eest ise seisma. Ka sotsiaaldemokraadid. Rõhutan veel – Eesti ees seisab vajadus mitte lihtsalt edasi tiksuda, vaid põhimõtteliselt tasakaalustada kogu ühiskonna võimalusi.

Aeg vajab radikaalseid otsuseid ja seekord ilmselt vähemuse, mitte enamuse arvelt! Kas parempoolsed on selleks valmis, ongi põhiküsimus!
Lootusrikkalt,
Teie Evelyn

18 comments:

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Väga huvitavalt on kaks juttu üksteise sisse põimitud. Ma küll ei saanud kummagi sisust aru, aga see retoorika on väga veenev. Ma pean veel korra lugema. Alguses vist see punktiiri sees oleva teksti ja siis selle lihtsalt niisama teksti sinna järgi.

Rein Kuresoo said...

"Brooding"
- nii iseloomustas Economist Savisaart.

Seni kuni mõttetud mehed koalitsiooniläbirääkimist peavad, on värske keskerakondlane Võsapets juba tõstnud väärtushinnangud täiesti uuele levelile ja läinud meesstrippariga kooli katsuma.

Arkadi Zuk said...
This comment has been removed by the author.
Arkadi Zuk said...

Sulatõsi. Ma ikka imestan kuidas nii väiksesse peaksesse nii targad mõtted(punktiir)targad mõtted(punktiir)targad mõtted(punktiir) sisse mahuvad.

Ja igaks juhuks tahtsin üle rääkida, et noh valesti mõistmist poleks. Ega The Economist mingi majandusleht pole ja seega pole hinnang antud veel isuvale valitsusele.

See on puhtalt kollane seltskonnaleht, kus käsitletakse reeglina väikeriikide peaministrite seksuaalelu Majandusminister Edgarit antud temaatika absoluutselt ei puuduta.

Wikmanipoisilik džentelmen said...

Punktiirjoon on targa inimese tunnus!


Sellepärast ma nii loll olengi, et mul on seda joont väga vähe. Aga joon vahel palju.

Larko said...

Mina ka teinekord joon, kruusa sisu ja kruusade arv on kuidas kunagi. Kuid enamasti joontpidi kõndida ei suuda, sestap jäävad minu kirjutised joontega märgistamata. :-P

Jubejuss said...

See oli väga õige jutt ja kui aega jääb siis ehk härra Olav tõlgib selle ka ära, kuid nüüd nende valimiste põhiteema juurde - Sakala keskus.
Kas MTÜ Muusikaliteater, keda talina linnavalitsus ähvardab pankrotiga, jääb ellu?
Kui ei siis kes hakkab uues Sakalas muusikale, mis on teadupärast eesti rahvuskultuuri nurgakivi, näitama?
Kui keegi ei hakka uues Sakalas näitama muusikale, mis on teadupärast eesti rahvuskultuuri nurgakivi, siis mida hakatakse näitama uues sakalas? Dokumentaalkaadreid linnahalli ehitusest? Dokumentaalkaadreid Raine Karbi Sakala ehitusest? Laulvat Raine Karpi? Veneaegseid Soome TV reklaame? Või tuleb sinna 1800 kohaline karaoke saal, mille uksest saab otse soome laevale ja vastupidi?
Need on nende koalitsioonimoodustamiste põhiküsimused ja see, et kus pagan mu vasak sokk jälle on?

Jubejuss said...

Aga ühe asja tõestasin ma selle oma kolm nädalat tagasi tehtud postitusega ära, et see blog elab tegelikult Tõstamaal, Pärnupoolt esimese maja sügavas hingesopis.

Jubejuss said...

Kuigi kui päris aus olla, siis on põhiküsimus ikkagi selles, et kas põhumajas tohib tikku tõmmata ja kui jaa siis, et kas ka peeretada?

Jubejuss said...

Ma nägin eile Mihkelsi blogi balta taarapunktis. Kirus, et oli pärast valimisi kinga saand, et ei teagi mis nüüd eluga pihta hakata.
Tal ju jah erilisi oskusi peale modelliameti pole. Soovitasin tal mõnda riigifirmasse PR-i peale minna. Aga tundus, et ta on suht löödud ja käib vist varem või hiljem alla...
Muidugi ta võiks ka memuaarid välja anda või iseennast paberkujule viia?

Jubejuss said...

Mõtlesin isegi talle lohutuseks sellise humoorika vemmalvärsi välja:

Mihkelsblog
läks pensionile
Mihkels ütles
mine, mine
Mine ise ütles bloog
tagumikku sadas hoop

Kandsin ette ka ja oli õnne, et kerepeale ei saand

Anonymous said...

Evelyn, pange palun Kadri Must põlema!

Rein Kuresoo said...

Tegelikult on mul viimastel päevadel kombeks siin bloogis magamas käia - vaiksem kui mu enda voodis ja kõvasti hoiab linade pealt kokku. Ärge siin küll põlema pange kedagi musta ega valget.

Jubejuss said...

Ma mäletan veel kuidas mõned aastad tagasi Evelin ise käis Foorumis tankistiks - jutt oli sama mis praegu mustal - olid ajad ilusad. Jaa... aga eks igaüks saab vanaks ja kanavarbad tulevad näkku.
Kuigi, Kadri Must pole kunagi saksa veinipudelil olnud

Wikmanipoisilik džentelmen said...

jubejuss, kas sa tahad öelda, et see "Blue Nun" pudelil on Evelyn või?

Einoh, see on nüüd küll uudis.

Vemmalvärss, muide, oli väga Salingerik, kestvad ovatsioonid!

Rein Kuresoo said...

Mis aga sellesse siniste joonte vahel käsitletud paragima muutusesse puutub, siis hilja juba. Sotside lubaduste peale on kohale lennanud terved parved händkakke.

Ray Leinberg said...

Keskerakond on Euroopa Liidus registreerinud end ta"pselt samas parteide liidus kus Refirmierakond, kuidas saab juttu teha Keskerakonnast kui vasakpoolsest parteist

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區