16.2.07

PM büroo kummaline kommunikatsioonistrateegia

Peaminister kirjutas täna Riigikogu liikmetele kirja, kus põhimõtteliselt sööb kõiki neid sõnu, mida ta on viimased aasta aega seoses Tõnismäe ausambaga on püüdnud oma vapikirjaks raiuda.


Mõni tund hiljem saabus kiri peaministri väikeselt abiliselt Keit Pentuselt, mis “täpsustas” peaministri avaldust sellega, et tegemist pole üldse peaministri avaldusega.

Ma ütlen igaks juhuks uuesti – peaministri büroo juht TÄPSUSTAS peaministri avaldust teatega, et see POLE peaministri avaldus.

-------

From: Keit Pentus
Subject: Oluline täpsustus

Date: Fri, 16 Feb 2007 12:45:11 +0200

Head Riigikogu liikmed,

Täna hommikul jõudis teie postkasti e-kiri, mis on saadetud kasutades aadressi peaminister@riik.ee ja millele on alla kirjutatud Andrus Ansipi nimi.

Tekkida võivate eksiarvamuse ärahoidmiseks ütlen, et tegu ei ole peaminister Andrus Ansipi poolt saadetud e-kirjaga, vaid seni teadmata tegelase poolt kuritahtliku peaministri nime kasutamisega.

Parimate soovidega,
Keit Pentus

Peaministri büroo juht

-------

Ma olen olnud Eesti poliitikas 10 aastat. Selliseid kirju, mis on mõeldudki avalikkusele, kuid etendavat salasõnumit, on ikka saadetud. Miks seekord nii tehti?

Andrus Ansip saab ideaalselt aru, et ta on teinud kohutava vea. Peaministri väed parlamendis võtsid teadlikult vastu seaduse, mis on põhiseadusega vastuolus ja ei häbenenud seda tunnistada.

Peaministri tänase avalduse, mille täpsustuses kinnitatakse, et see pole peaministri avaldus, taga on tõenäoliselt just nimelt peaministri büroo.

Selle eesmärgiks on külvata segadust. Reformierakond loodab, et mõni inimene jääb selle peale kahtlevale seisukohale. Reformierakond tahab nüüd, mil tegu tehtud, sisendada inimestele, et tegelikult arvavad nad Tõnismäe asjas “nii ja naa”.

Loomulikult ei saagi nad seda otse ütelda, sest aasta aega on räägitud täpselt vastupidist juttu. Et mitte avalikult valetada, valetavad nad läbi lillede.

Ainus võimalus peaministril tõestada, et ta ei ole hommikul e-postkastidesse laekunud avalduse autor, on lükata ümber selle sisu. Ja seda selges ja kindlas vormis, sõnum sõnumi haaval.

Muide, kui tegemist oleks tõesti kellegi pahatahtliku vembuga, siis oleks seda juba ammu tehtud.

Niisiis, avalikud küsimused Hr. Ansipile:

1) Kas peaminister arvab või ei arva, et “tänaseks on Tõnismäe monument kujunenud vastasseisu sümboliks Eesti Vabariigis?”
2) Kas peaminister kinnitab, et Pronkssõduri küsimus on talle “isiklikult väga tõsine probleem”?
3) Kas peaministri hinnangul on “Eestis valimiste eel kujunenud vastuoluline situatsioon, kus monumendi teisaldamine Tõnismäelt” on muutumas teravate pingete allikaks nii ühiskonnas endas kui ka väljaspool Eesti piire”?
4) Kas peaminister on nõus, et “täna teenib monumenti puudutavate seisukohtade ümberhindamine riigi huvisid”?
5) Kas peaminister kinnitab, et “praegu peame riigi huvides peatama Teises maailmasõja hukkunutele püstitatud mälestusmärgi teisaldamise aktsiooni”?

10 comments:

Andres Laiapea said...

Ei saa välistada, et peaministri nimel laiali saadetud kirja autor on hoopis Evelyn Sepp.

autor said...

Paremklikk sõnumil / View Source
Sealt võib heal juhul välja lugeda, kelle masinast see tuli.

Ray Leinberg said...

na alatu ju, Evelyn, ja ise nii kena tüdruk!

tempest said...

Kui neiu Sepp soovib, võin ma talle igal hommikul, lõunal ja õhtul saata emaili, mis on justkui peaministri emailiaadressilt tulnud. Lisatasu eest võin Rooma paavsti või Putini nime alt saata.

Ma isiklikult neiu Sepast ei arva nii palju, et ta suudaks ise sellise skeemi välja mõelda: võltsida emaili ja siis vinguda. Liiga mõtestatud.

Rein Kuresoo said...

Mõned küsimused preili Sepale:
+ Kas on kindel, et meili (mis ütleb, et Ansip ei saatnud meili) saatis veikene abiline Keit Pentus?
(Sest kui veike abiline Pentus niiviisi ütleb, siis peab see niiviisi olema, sest meile saadab ju ikka Pentus, mitte mingi Ansip.
Kui meili saadab Ansipi nimel Pentus, siis pärast on tal ju täielik õigus öelda,et seda ei saatnud Ansip).
+ Kes on pildil? On see siis Ansipi komsomoliaegadest? Pakun, et Erik Pallase.
+ Ei hakkagi küsima, ka Edgar kirjutab ise oma bloogi, või teeb seda mõni veike abiline. Küsin parem, kes kirjutab Edgari veikeste abiliste blooge?
+ Kas on kindel, et pronkssõdur seisab ikka oma kohal? (igatahes lõunatunnil näris ta basturmaad kõrtsis "Black Mount Pub")

CVS said...

Jah, ka mina tean kuidas aliasega maile edastada. Nagu ütles itentiteedivargus, me võime sulle igapäev kui soov on selliseid maile saatma.

Üldiselt aga kangestub mul silme ees seda postitust siin lugeda ühe pinges K grupeeringu tegelase idee, et järsku saab kuidagi parematel reitingut alla.

Sorry ei midagi isiklikku kõiges avaldan oma arvamust.

Unknown said...

Järelikult see samuti sama usaldusväärne väljaütlemine ju?

http://img248.imageshack.us/img248/2217/avaldusgg1.jpg

Arkadi Zuk said...

Mul on endal tihti sarnaseid situatsioone ette tulnud. Ükskord näiteks süüdistati mind täiesti aluseltult, et olin Mõisa-poiste parve põhja lasknud, kuigi ma ise samal ajal jussiga koolitükke õppisin.

Meelis Lao muidugi kargas jalalt-jalale ja muudkui tänitas, et Aradi tegi, Arkadi tegi.

tegin ma jee.

Anonymous said...

hea Evelyn,

kergelt puudutati seda teemat ka tänasel Riigikogu istungil, minu hiljutine arvamine http://parisomakodu.blogspot.com/2007/02/nonii-me-oleme-uudistes.html

Sinu varahommikune esinemine oli nauditavalt asjalik. loodan aga, et kirjutad teisest päevakorrapunktist ka ise pikemalt (minult http://parisomakodu.blogspot.com/2007/02/riigi-vlispoliitika.html) riikliku tähtsusega küsimuse arutelust, ikkagi siseringi vaade ;)

see kolm tundi oli väärt arvuti taga otseülekande järgimist, kuid.. miks oli saalis vaid 10% saadikuid?

tervitustega Kaug-Idast,

Leelo Maarja

Anonymous said...

sex999 免費影片免費視訊173liveshow免費視訊聊天室免費視訊gogo免費視訊ggo免費視訊美女免費視訊交友免費視訊聊天區視訊交友90739080視訊聊天室視訊美女34cc聊天室ukisssex888影片區sex888免費影片分享區sex888免費電影豆豆聊天室dodo豆豆聊天室辣妹視訊辣美眉173show影片視訊聊天室sogou搜狗音樂百分百貼影片區aaaa片免費看日本美女寫真集百分百貼圖區線上a片色咪咪影片免費視訊聊天免費影片免費視訊本土自拍免費聊天情色自拍情色貼片區本土自拍網情人視訊高雄網情人視訊聊天室視訊交友網男人幫論壇免費ava片線上看免費av18禁影片台灣kiss情人視訊網色色網a片天下第一色站小魔女免費影片小幻好玩遊戲小澤瑪莉亞小弟弟貼影片aaaaa片俱樂部影片卡通aa片子百分百貼成人圖片百分百貼影片區尋夢園聊天室交友愛情館交友愛戀速配網交友ggoo交友聊天室pc交友愛叭噗小遊戲aio交友愛情館aa免費看影片383成人影城38ga片下載3y3成人色色網38ga成人383movie成人影城av168成人女人色色網台灣遊戲桃Plus28論壇qq美美色網飯島愛免費影片小高聊天室嘟嘟情人色網聊天室尋夢園bobo線上遊戲莉亞迪桑寫真集一葉情貼圖片區